Osallistu Suomen Ladun hiihtokilometrikisaan

11.01.2018|Ulkoile

Vietä lopputalvi suksilla – Nauti talvesta, hiihdä ja kerää samalla kilometrejä.

Kuva: iStockPhoto

Suomen Latu haastaa tänä talvena hiihtokansan leikkimieliseen kilometrikisaan. Osallistuminen haasteeseen on maksutonta, mutta vaatii WeFitter-nimisen sovelluksen lataamista ja siihen rekisteröitymistä.

WeFitter-sovellus tukee useimpia seurantalaitteita ja -sovelluksia, joten palveluun ei tarvitse erikseen syöttää hiihdettyjä kilometrejä, vaan ne siirtyvät sovellukseen automaattisesti.

”Yksilökilpailun lisäksi haluamme herätellä vanhaa kansanhiihtoperinnettä: jokainen osallistuja kerryttää kilometrejä myös kotikunnalleen tai -kaupungilleen”, Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen kertoo.

Haasteen aikana siis selviää, millä paikkakunnalla hiihdetään Suomen eniten.

Hiihtokilometrikisan päätarkoituksena ei ole kuitenkaan kilpailu, vaan pikemminkin houkutella ihmiset ladulle nauttimaan talvesta ja liikunnasta – ja samalla keräämään kilometrejä.

”Haasteessa on myös yhteinen tavoite kaikille osallistujille: saammeko yhdessä miljoona hiihtokilometriä kasaan?”

Kilometrikisa avautuu perjantaina 12.1. klo 8 osoitteessa www.wefitter.com/challenges/hiihtokilometrikisa. WeFitter-sovelluksen voi ladata joko Play-kaupasta tai App Storesta.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan majoituslahjakortti Suomen Latu Kiilopäälle (arvo 800 €). Eniten kilometrejä haasteen aikana hiihtänyt taas saa omakseen Garminin Vivoactive 3 -älykellon (sh. 349 €). Haasteen aikana arvotaan myös 5 kpl Startin uusia Ultra Gel -luistovoiteita (sh. 24,90 €).  

Kommentit

wefitter

Hei, aioin osallistua. En ymmärrä osallistumista, miten jatketaan kirjautumisrn jälkeen. Sain wefitter postia mailina. Onko se turvallinen, kerää tietoa? Miten saa pois? Ei toimi minulla. Minulla on win puhelin. En löytänyt siihen mitään ohjelmaa kaupasta. Runtastic kai olisi, mutta se ei toimi lukee ohjeissa. Käytän sportstarckeria itse, mutta ei ole luettelossa.
Harmi olisin mielellään osallistunut.

- 13.01.2018

Hiihtokilometrit

Ihmettelen miksi hiihtokiloometrejä ei voi syöttää mihinkään ilman jollekin ostetulle ohjelmalle kirjautumista. Suuri osa kuntohiihtäjistä on iäkästä väkeä eikä käytä appeja tai muitakaan nykyajan härpäkkeitä. Onko Suomen Latu ostanut kalliilla palvelun jostakin ja nyt sitä yritetään saada käyttöön. Itsekin olen hiihtänyt jo yli 650 km, mutta en voi osallistua hiihtokoilometrikisaan!!!!!

- 13.01.2018

Kysymys

Mitenpä osallistut, kun ei ole älypuhelinta?

- 14.01.2018

WeFitteristä

Kiitos kaikille kommentoijille. Tässä muutama vastaus yleisesti:
- Valitettavasti kilometrikisa käydään sovelluksessa, joka vaatii älypuhelimen. Kisaan ei siis voi osallistua ilman älypuhelinta.
- WeFitter-sovellus on ladattavissa Android- ja iOs-laitteille (ei Windows-puhelimille)
- WeFitter-sovellus on maksuton
- Kilometrikisaan voi osallistua myös pelkän WeFitter-sovelluksen avulla. Sovelluksen etusivulla on kohta "KIRJAA HARJOITUS", jota kautta voi manuaalisesti syöttää hiihdetyt kilometrit.
- WeFitter-sovellukseen ei siis ole pakko yhdistää seurantalaitetta tai -sovellusta (toki helpottaa, jos sellainen on jo käytössä)

Panu Könönen - 15.01.2018

Taas meitä vanhan kansan hiihtäjiä sorretaan!

Kiva kisa. Mutta ei voi osallistua, kun perinteiset (=hyvät merkintäkonstit) ei käy. Tämä on taas noille eliitti-urheilijoille.
Olen todella pettynyt!!!

- 15.01.2018

Miksi Suomen Latu järjestää kilometrikisan älypuhelinsovelluksessa?

Suomen Ladun tavoitteena on, että kaikki löytäisivät itselleen sopivan tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta. Erilaiset sovellukset mahdollistavat uudella ja helpolla tavalla vaikkapa kilometrikisojen järjestämisen ja sosiaalisen kanssakäymisen muiden harrastajien kanssa. Toki älypuhelinsovelluksiin perustuvat kilpailut ja seurannat rajaavat aina osan porukasta pois - ja ymmärrettävästi se harmittaa. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli viime vuonna 94 prosentilla alle 55-vuotiaista käytössään älypuhelin, joten ei puhuta pienestä porukasta. Toki vanhemmissa ikäluokissa älypuhelimen käyttö ei ole yhtä yleistä: 65–74-vuotiaista puolella ja 75–89-vuotiaista vain 15 prosentilla on älypuhelin käytössään. Yhteiskunta palveluineen menee kuitenkin yhä enemmän "nettiin", joten meidän mielestämme Suomen Ladunkin on hyvä olla siellä.

Panu Könönen - 15.01.2018

Älykännykän toiminnan rajallisuus

Hienon systeemin kehittäjiltä on näköjään unohtunut se seikka, että pakkasella seurantaohjelma hyydyttää älykännykän akun jopa tunnissa.

- 19.01.2018

WeFitter

Harmi, kun Sport Tracer ei ollut seurantalaitelistalla. Valitettavasti osa suorituksista unohtuu kyllä kirjata.

- 20.01.2018

Kilometrikisa

Toki tuohon olisi mielellään osallistunut, mutta kun ei voi. On älypuhelinkin Lumia (Windows), eli ei kelpaa tähän kisaan. Olen pettynyt. Miettikääpä itse, kuinka todenmukaisen paikkakuntakohtaisen lopputuloksen saatte - ei siis mitään tekoa todellisuuden kanssa, ikävä kyllä!

- 21.01.2018

Kilometrien Kirjauspropleema

Ei kirjaudu kaikki hiihdetyt kilometrit movescount->strava->wefitter.stravassa ovat kaikki kuitenkin kirjautuneena kuin pitääkin ?

- 22.01.2018

Kommentoi