Nuku Yö Ulkona Suomen luonnon päivänä 31.8.2019 - Päätapahtumat Kiilopäällä ja Espoon Oittaalla.

01.03.2019|Nuku yö ulkona Ulkoile

Suomen Latu haastaa neljännen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 31.8.2019.

Suomen Latu haastaa neljännen kerran koko Suomen nukkumaan yönsä ulkona 31.8.2019. Majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää metsähotellissa, kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka takapihalla.

Nuku yö ulkona -haaste rakentuu Suomen Ladun jäsenyhdistysten järjestämien tapahtumien ympärille ja tänä vuonna päätapahtumat, kaksi metsähotellia, nousevat Lappiin ja pääkaupunkiseudulle. Maailman pohjoisin metsähotelli nousee Kiilopäälle, Urho Kekkosen kansallispuiston upeisiin maisemiin, toinen metsähotelleista sijaitsee Oittaan kauniilla ulkoilualueella Espoossa. Metsähotelleista voi varata maksuttoman majoituspaikan joko riippumatosta, vaellusteltasta tai puolijoukkueteltasta.

 

KIILOPÄÄN METSÄHOTELLI

Kiilopäälle, Urho Kekkosen kansallispuiston upeisiin tunturimaisemiin nousee maailman pohjoisin metsähotelli. Tämä tulee olemaan elämys, josta ei kannata jäädä paitsi. 400-paikkainen metsähotelli tulee henkimään tunturien tunnelmaa ja lähestyvän syksyn väriloistoa. 

Huikean kokemuksen lisäksi luvassa on paljon monipuolista ohjelmaa sekä mahdollisuus kokea opastetuilla päiväretkillä Kurujen kierros ja Kiilopään huippu. Suomen Latu Kiilopään kuuluisa savusauna lämpenee myös metsähotellin asiakkaille.

Metsähotellista voi varata järjestäjien pystyttämistä majoitteista oman ”huoneen” eli esimerkiksi retkeilyteltan, riippumaton tai paikan perinteisestä puolijoukkueteltasta. Ja mikä parasta: majoittuminen metsähotellissa on täysin ilmaista.

Metsähotellin ohjelma julkaistaan viimeistään toukokuussa. Metsähotellin ilmoittautuminen on käynnissä. Koska paikkoja on rajoitetusti, niin kannattaa pysyä kuulolla ja seurata Suomen Ladun sosiaalisen median kanavia.  

Metsähotellin toteuttaa Oulun latualue yhteistyössä Suomen Latu Kiilopään kanssa. 

 

METSÄHOTELLI OITTAA

Bodomjärven rannalle, idylliselle Oittaan ulkoilualueelle, nousee Nuku yö ulkona -tapahtuman ajaksi pääkaupunkiseutua palveleva 400-paikkainen metsähotelli. Huikean kokemuksen lisäksi luvassa on paljon monipuolista ohjelmaa sekä mahdollisuus kokeilla erilaisia ulkoilulajeja kuten maastopyöräilyä, melontaa ja polkujuoksua. 

Metsähotellista voi varata järjestäjien pystyttämistä majoitteista oman ”huoneen” eli esimerkiksi retkeilyteltan, riippumaton tai paikan perinteisestä puolijoukkueteltasta. Ja mikä parasta: majoittuminen metsähotellissa on täysin ilmaista.

Ilmoittautuminen Metsähotelliin avataan 17.6.2019. Metsähotellin tarkempi ohjelma julkaistaan viimeistään kesäkuussa. Koska paikkoja on rajoitetusti, niin kannattaa pysyä kuulolla ja seurata Suomen Ladun sosiaalisen median kanavia.  

 

Lisätietoja Nuku yö ulkona -haasteesta ja tapahtumista antavat markkinoinnin suunnittelija Petteri Tiainen (petteri.tiainen@suomenlatu.fi) sekä viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen (panu.kononen@suomenlatu.fi).