Muutosten vuosia

15.02.2012|Ulkoile

"Kun kolme vuotta sitten jäin äitiyslomalle, toimistomme sijaitsi Helsingin ydinkeskustassa Fabianinkadulla", muistelee aikuisliikunnan koordinaattori Hanna Okkonen.

Kun kolme vuotta sitten jäin äitiyslomalle, toimistomme sijaitsi Helsingin ydinkeskustassa Fabianinkadulla, nettisivuja päivitettiin html-pohjalta ja maastorullaluistelu oli uusinta uutta. Nyt työpisteeni löytyy Radiokadulta Pasilasta, nettisivujen päivittäminen, kuten myös monet muut järjestelmät, ovat uudistuneet ja uusin lajimme on huippusuosion saanut geokätköily.
Mitä muuta sitten on tapahtunut?

Äitiyslomani aikana olosuhdetyömme sai uutta puhtia Sulka II -hankkeesta, jossa selvitettiin kuntien ulkoiluolosuhteiden nykytilaa ja kehittämistarpeita. Uusi olosuhdetyön koordinaattori Anne Rautiainen tuo puolestaan lisää kehittämismahdollisuuksia tähän toimintaan kokoamalla asiantuntijaverkoston jäsenyhdistyksistämme.

Lastentoiminnassa edistystä on tapahtunut hurjasti.  Luonnossa kotonaan -toiminta on kasvanut ja laajentunut entisestään, Kasvattajista luontoliikuttajiksi -hanke vie samaa ajatusta oppilaitoksiin ja Muumien hiihtokoulun rinnalle on ilmestynyt Muumien lumikenkäily.

Koulutuksista suosituin oli kolme vuotta sitten metsämörritoiminta – ja on sitä edelleen. Tänä vuonna suomenkielinen metsämörritoiminta täyttää jo 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Metsämörrin oma sivu palaa tähän lehteen ja juhlavuoden nettisivut, www.metsamorri.fi, avautuvat helmikuun lopussa.

Paljon on tapahtunut ja muuttunut, mutta itse perustoiminta on pysynyt samana. Haluamme edelleen saada ihmiset innostumaan liikkumisesta ja nimenomaan ulkoliikunnasta.
Vanhat latulajit, kuten hiihto, sauvakävely, retkeily, lumikenkäily ja avantouinti ovat yhä jäsentemme suosikkeja. Kaksi hyvää hiihtotalvea ovat saaneet aikaan sen, että muutkin kuin latulaiset ovat innostuneet kaivamaan vanhat sivakat varaston perältä tai marssineet kauppaan ostamaan uudet pitopohjat.

Suomen Latu toimii yli 20 lajin asiantuntijana kouluttaen ja liikuttaen suomalaisia. Tämän laadukkaan toiminnan ylläpitäjinä meidän jäsenyhdistyksemme ovat kultaakin kalliimpia. Yhdessä me saamme aikaan aktiivista toimintaa.

Tämän vuoden painopisteenä onkin paikallinen toiminta, joten myös minä jalkaudun kentälle. Odotan jo innolla tulevia tapaamisia teidän kaikkien kanssa. Liikutaan, pohditaan tulevaa ja kehitetään toimintaamme – yhdessä.

Hanna Okkonen

Aikuisliikunnan koordinaattori
etunimi.sukunimi@suomenlatu.fi