Mistä löytyy Vuoden Retkikohde 2016?

22.09.2015|Ulkoile

Vuoden Retkikohde 2016 -kilpailu käynnistyy ehdokasasettelulla. Tämän vuoden kilpailun teemana on retkeilyvesistö.

Vuoden retkikohde -kisassa etsitään parasta retkeilyvesistöä. Palkinto annetaan organisaatiolle, joka on edistänyt alueen virkistyskäyttöä tai parantanut retkeilymahdollisuuksia ja -palveluita.

Kilpailussa haetaan luontoretkeilyyn sopivaa vesistöä, jossa on tarjolla retkeilypalveluita ympärivuotisesti. Palveluita voivat olla esimerkiksi reitit, rantautumis- ja nuotiopaikat, kanoottien, SUP-lautojen, retkiluistimien ja potkukelkkojen vuokraus, alkeiskurssit, ohjatut melonta- ja kalastusretket sekä varustekuljetukset, majoitus ja ruokailut.

Palkinto annetaan organisaatiolle, joka on edistänyt alueen virkistyskäyttöä tai parantanut retkeilymahdollisuuksia ja -palveluita. Palkittava kohde voi olla muutaman pienen vesistön muodostama alue, jossa on tarjolla yhteisiä palveluita tai suuren vesistöalueen yksi osa, jossa on saatavilla kattavat retkeilypalvelut.

Ehdotuksia Suomen parhaaksi retkikohteeksi voivat jättää kaikki retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostuneet osoitteessa www.goexpo.fi/vuodenretkikohde.

Yksi henkilö voi ehdottaa kilpailuun useampaakin retkikohdetta. Ehdokasasettelu päättyy sunnuntaina 30.11.2015.

Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsee ehdokkaiden joukosta kymmenen finalistia. Kohteiden arvioinnissa raati painottaa retkeilyvesistön palveluita, monipuolisuutta ja viimeaikaisia kehityshankkeita. Kilpailun raatiin kuuluvat retkeilytoimittaja Mikko Lamminpää (raadin puheenjohtaja), viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen (Suomen Latu ry), erikoissuunnittelija Tapani Mikkola (Metsähallitus, Luontopalvelut), vapaaehtoistyön koordinaattori Päivi Anttonen (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry) ja toimituspäällikkö Petri Laine (RETKI - the Finnish Outdoor Magazine).

Voittaja valitaan 10 finalistin joukosta yleisöäänestyksellä netissä. Voittajakohde palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5000 euron stipendillä sekä osastolla ensi kevään OutdoorExpo-messuille, jotka järjestetään Messukeskuksessa 4. - 6.3.2016 Helsingissä osana GoExpo-messukokonaisuutta. Voittaja julkistetaan messujen avajaispäivänä.

Palkinto jaetaan nyt jo 12. kerran. Viime vuoden teemana olivat retkeilypalvelut ja tittelin voitti Mäntyharju-Repovesi.

Kommentit

vuoden 2016 retkikohde

Helvetinjärven kansallispuisto sekä kesällä että talvella palvelee retkeilijöitä hyvin ja kaunista paikkaa

- 24.09.2015

Kommentoi