Metsämörrin juhlaviikko – Poimi hauska perheliikuntavinkki

17.09.2012|Ulkoile

Suomen Ladun metsämörritoiminta on ympäristökasvatusta ja luontoliikuntaa yhdistävä toimintamuoto lapsille. Vuosittain 50 000 lasta tutustuu luontoon Metsämörrin kanssa. Toiminnan 20-vuotisjuhlaviikkoa vietetään näyttävästi päivähoidossa, kouluissa, kerhoissa ja kaikille avoimissa tapahtumissa 17.–23.9.2012.

Juhlaviikon kunniaksi Suomen Latu julkaisee päivittäin yhden perheliikuntavinkin. Mitä hauskaa sinä voisit tänään tehdä yhdessä lastesi, lastenlastesi tai kaikkien pihapiirisi lasten kanssa?

Maanantain vinkki: Metsässä liikkuen ja leikkien

Puuhippa. Jokainen valitsee itselleen puun, jonka merkitsee esim. repulla. Yksi leikkijä (aluksi aikuinen) on ilman puuta ja huutaa: ”Vaihtakaa puuta!” Kaikkien on vaihdettava puuta ja ilman puuta jäänyt leikkijä jää huutajaksi. Puuta voi vaihtaa salaisella merkillä eli katsekontaktilla ja puunvaihtoon voidaan sopia salainen liikkumistapa esim. takaperin.

Pienten lasten kanssa vain vaihdetaan puuta. Puuhun voi tutustua halaamalla, tervehtimällä sitä, painamalla poski puuta vasten, kuuntelemalla sitä jne.

Lisää vinkkejä ja tiedot juhlaviikon tapahtumista löydät osoitteesta www.metsamorri.fi.