Metsämörrilapset istuttivat tulevaisuuden metsän

11.09.2013|Ulkoile

Yli 130 lasta ohjaajineen pääkaupunkiseudulta istuttavat metsää Haukilahdessa Espoossa Metsämörrilasten istutuspäivänä 10.9.2013. Istustuspäivä on osa Metsämörrin viikkoa, johon osallistuu kaikkiaan 3500 lasta.

Istutuspäivä on jatkoa maaliskuussa järjestetylle valtakunnalliselle Metsämörrilasten kylvöpäivälle. Päivien tarkoitus on tuoda puiden kasvua ja metsää lapsille tutummaksi, heitä innostavalla tavalla.

Istutuspäivän järjestelyistä vastaavat Metsämörriohjaajat ry, Suomen Latu ry, Finlands Svenska Idrott rf, Metsätalouden kehittämiskeskus Tapio ja Espoon kaupunki. Tapahtumaa tuki Suomen Metsäsäätiö.
 
Tapahtumassa puiden istutuksen lisäksi lapset leikkivät metsämörrileikkejä, kulkivat Metsämörrin polulla ja tapasivat tietysti itse Metsämörrin.  Ja kuten asiaan kuuluu, metsäkäynnin päätteeksi syötiin retkieväät.
 
Tunnelma oli iloinen, eikä edes pieni tihkusade menoa haitannut. Reipasta mörriasennetta kuvaa Eero 6 v. kommentti ”Mua ei haittaa mikään!” Osallistujien palaute oli erittäin myönteistä, eikä vähiten Suomen Metsäsäätiö kustantamien linja-autokyytien johdosta.
 

Kuluneella viikolla vietetään muutoinkin Metsämörrin teemaviikkoa. Viikon teemana on kasvu, johon ohjaajien avuksi on www.metsamorri.fi-sivuille koottu erilaisia Metsämörrin toimintavinkkejä. Viikkoon osallistuminen ei ole vaatinut ennakkoilmoittautumista mutta osallistuneiden kesken järjestettävään arvontaan osallistuu 117 eri tahoa ja 3500 lasta.