Metsä360-tunnustuspalkinnon saaja julkistetaan verkkotapahtumassa

22.10.2020|Ulkoile

LUT-yliopisto ja Marjatta ja Eino Kollin säätiön Metsä360-tunnustuspalkinnon avulla nostetaan esiin metsän jalostusarvon kasvuun tähtääviä tekoja. Suomen Latu on yksi kolmesta ehdokkaasta.

Kuva: Sampsa Sulonen

LUT ja Kollin säätiö tekevät laajaa yhteistyötä kasvattaakseen suomalaisen metsän jalostusastetta ja tukeakseen vastuullisen biotalouden kasvua. Osana yhteistyötään ne jakavat vuonna 2020 ensimmäistä kertaa Metsä360-tunnustuspalkinnon innovaatiolle, ratkaisulle tai teolle, joka osaltaan vahvistaa metsän asemaa hyvinvointimme kulmakivenä. 

LUTin ja Kollin säätiön edustajista koostuva asiantuntijaryhmä kartoitti ehdokkaita viime talven ja kevään aikana, ja kutsui finalistien joukkoon kolme ehdokasta. Palkintoehdokkaat ovat Woodly Oy:n puuselluloosapohjainen muovi, metsäteollisuuden sivuvirroista elintarvike- ja lääketeollisuudelle terveysvaikutteisia tuotteita valmistava Montinutra Oy, sekä Suomen Latu -ulkoilujärjestön vuosittainen Nuku yö ulkona -kampanja.

Voittaja julkistetaan verkkotapahtumassa 24. marraskuuta

Palkinnon saajan valitsevat energiakonserni St1:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar sekä liikemies ja visiönääri Peter Vesterbacka.

Tunnustuspalkinto jaetaan kaikille avoimessa verkkotapahtumassa 24. marraskuuta. Tapahtumassa esiintyvät LUTin ja Kollin säätiön edustajien lisäksi myös Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas ja pop-kanteletar Ida Elina.

Samassa tapahtumassa jaetaan palkinnot myös lukioiden ja 2. asteen metsäoppilaitosten opiskelijoille sekä partiolaisille suunnatun Metsä360-kilpailun parhaimmistolle. Nuorille suunnatussa kilpailussa haettiin videon muodossa toimitettavia kilpailutöitä, joissa nuoret toivat esiin metsää ja sen tuomia mahdollisuuksia. Kolme parhaaksi arvioitua videota palkitaan rahapalkinnoilla.

Tietoa Metsä360-tunnustuspalkinnosta ja palkintoraadista: https://www.lut.fi/metsa360/tunnustuspalkinto
Esittelyt tunnustuspalkinnon ehdokkaista: https://www.lut.fi/metsa360/tunnustuspalkinto/ehdokkaat-2020  
Verkkotapahtuman alustava ohjelma: https://www.lut.fi/metsa360/metsa360-palkintotilaisuus-verkossa

Kommentoi