Marjo Matikainen-Kallström avaa hiihtokautensa Kiilopään laduilla

18.11.2016|Ulkoile

Kiilopäähiihto avaa massahiihtokauden la 26.11. Kilpaladulla nähdään pitkästä aikaa myös olympiavoittaja Marjo Matikainen-Kallström

Kiilopäähiihdon kummit Marjo Matikainen-Kallström ja muusikko Tommy Lindgren odottavat innolla ensi viikon kilpailua.

Lauantaina 26.11. kisattavan Kiilopäähiihdon lähtöviivalle asettuu olympiavoittaja ja maailmanmestari Marjo Matikainen-Kallström.

”Hyvillä mielin lähdetään kisaan. Hiihto on kansallislaji, ja olen miellelläni tukemassa (sitä) hiihtämällä ja innostamalla muita, jos se edes vähän auttaisi”, kertoo Matikainen-Kallström, Kiilopäähiihdon kummi.

Marjo Matikainen-Kallström on viimeksi ollut lähtöviivalla pari vuotta sitten pohjoismaisten parlamenttien välisissä kisoissa, Kiilopäälle hän saapuu kuitenkin vain nautiskelemaan.

”Oma vauhti ei enää ole sellaista, että lähtisin sillä kilvoittelemaan. Nautiskelen ja ihailen maisemia ja juttelen toisten kanssa”, hän kertoo

Kiilopäähiihto on uusi alkukauden hiihtotapahtuma kaikille hiihtoa harrastaville. Tarjolla on kilpasarja (6, 20 ja 50 km) ja Fjällräven-retkisarja (30 km). Hiihtotyylinä on perinteinen.

Kilpailun lopulliset reitit lyödään lukkoon maanantaina.

"Saariselän alueelle on luvattu viikonlopun aikana 15 cm lisää lunta, joten olosuhteet tulevat olemaan hyvät", kilpailun johtaja Axa Sorjanen sanoo.

Kiilopäähiihto on ulkoilujärjestö Suomen Ladun järjestämä tapahtuma. Kisakeskuksena toimii Suomen Latu Kiilopää Saariselän tunturialueella.

"Ennakkoilmoittautuminen on vielä käynnissä, mutta myös paikan päällä lauantaina voi imoittautua mukaan", Sorjanen kertoo.

www.kiilopaahiihto.fi

Kommentoi