Maastopyöräilyn retkiajot lauantaina Kiilopäällä

19.09.2017|Ulkoile

Kiilopäällä ja Urho Kekkosen kansallispuistossa maastopyöräilyn retkiajot 23.9. – Mukana tapahtumassa myös Mikko "Peltsi" Peltola

Kuva: Jesse Väänänen

Suomen Latu Kiilopäällä järjestetään lauantaina 23.9. maastopyöräilyn retkiajotapahtuma.

Tapahtuma tarjoaa osallistujilleen jotain uutta, sillä retkiajoon osallistuvat pääsevät tutustumaan ensimmäisesten joukossa Urho Kekkosen kansallispuiston tänä kesänä vapautuneisiin reitteihin.

"Retkiajopäivässä voi valita tasoasi vastaavan ryhmän, ja lähteä nauttimaan upeista maastopyöräpoluista opastetusti", Suomen Latu Kiilopään pääopas Petri Kulha kertoo.

Opastettuja ajoryhmiä on kolme.

"Aloittelijoille ja ensikertalaisille on tarjolla lyhyempää ja helpompaa maastoa. Ryhmä helppo ajaa leppoisasti n. 20–25 km mittaisen matkan", Kulha kertoo. 

Harrastajat ja hieman paremman kuntotason omaavat voivat valita keskitason retken. Reitti tarjoaa jo enemmän teknisyyttä ja ajokilometrejä (30–40km).

Aktiiviharrastajat ja hyvän kuntotason maastopyöräilijät voivat osallistua pitkän matkan retkelle. Tämä reitti tarjoaa jo huomattavasti enemmän haastavuutta matkan pituuden (60 km) ja ajettavan maaston ansiosta.

Tapahtuman pääarkoitus on kuitenkin iloita ajamisesta ja upeista maisemista. 

"Reittien varrella pidetään taukoja ja nautitaan eväiden lisäksi tunturien ruskasta ja rennosta retkimeiningistä", Petri Kulha muistuttaa tapahtuman luonteesta.  

Tapahtumaan osallistuu myös maastopyöräilyyn ja Lappiin hurahtanut toimittaja, Mikko "Peltsi" Peltola.

Osallistumismaksu 25 € (sisältää ohjauksen ja savusaunan), osallistujilla on mahdollisuus vuokrata myös CUBE-maastopyöriä -20 %:n alennuksella. 

Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivuilta ja osoitteessa www.kiilopaa.fi