Maailman parhaat jäänveistäjät saapuivat Leppävirran jääluolaan

15.02.2017|Ulkoile

Leppävirran hiihtoareena isännöi Luolajäänveiston MM-kilpailuja 18.2. Veistokset ovat yleisön nähtävillä 14.5. asti.

Savon sydämessä Leppävirralla sijaitsee yksi Suomen hiihtoareenoista. Se tulee saamaan nyt helmikuun viikolla 7 uuden sisällön, kun maailman parhaat jäänveistäjät 15 eri maasta saapuivat rakentamaan luolaan Jäälinnan ja kisailemaan Luolajäänveiston MM-tittelistä. Mukana on joukkueita Kaukoidästä, USA:sta, Siperian Jakutiasta ja Euroopan parhaimmista jäänveistomaista. Kyseessä on kautta aikojen kansainvälisin jäänveistotapahtuma pohjoismaissa ja koko Euroopassa, järjestäjien tiedotteessa kerrotaan.

Jääluolaan on  rahdattu yhteensä 1 000 jääpalaa (kooltaan 1 x 0,5 x 0,5 m) painoltaan 250 000 kg sekä 400 m3 lunta. Niistä rakentuvat muurit ja monet rakennelmat MM-kisan taustoiksi. Itse MM-kilpailuissa joukkueilla on nyt aikaa kuusi vuorokautta rakentaa 25-30 jääpalasta sekä taideteokset että yhteensä 13 jääliukumäkeä kävijöiden iloksi. Luvassa on taideteoksia aiheesta Suomi 100, mutta myös tervehdyksiä kunkin maan omasta taiteesta. MM-kilpailut päättyvät 18.2.2017 iltapäivällä, jonka jälkeen yleisö pääsee ihastelemaan luolan nähtävyyksiä.

Olosuhteet Leppävirran jääluolassa ovat ihanteelliset jäänveistoon: lämpötila on -5 C°, aurinko ei haurastuta veistoksia eikä tuuli häiritse veistäjiä ja katsojia. Kaikki veistokset valaistaan LED-värivaloin, joita tulee olemaan useita satoja. Luolaston muut sähkövalot jätetään sytyttämättä.

Leppävirran jääluola on avoinna yleisölle aina 14.5.2017 saakka, jonka jälkeen rakennelmat puretaan ja ryhdytään suunnittelemaan uusia jääfestivaaleja.

www.jaalinna.fi

JÄSENTARJOUS ICE CAVE -TAPAHTUMAAN

Suomen Ladun jäsenille on tarjolla jäsenhintaan majoituspaketti Vesileppis-hotellista. Majoituspaketti 2 hh maksaa 65 €/henkilö ja sisältää aamiaisen, käynnin jäämaailmassa sekä kylpylälipun. Kerro varauksen yhteydessä olevasi Suomen Ladun jäsen.

Yöpymisvaraukset joko Vesileppiksen kotisivulta, www.vesileppis.fi, tai puhelimella 029 170 0170.

Kommentoi