Luomulla OmaPuku-kisan voittoon

20.10.2011|Ulkoile

Petri Danielssonin ja Olli Ilmosen suunnittelema puuvillainen ulkoiluasu miellytti sekä yleisöä että OmaPuku-kilpailun raatia.

OmaPuku-kilpailu on ratkennut. Yleisöäänestyksen ylivoimainen voittaja, Petri Danielssonin ja Olli Ilmosen suunnittelema, perinteitä kunnioittava ulkoilupuku lämmitti myös ammattiraadin mieltä.

”Halusimme suunnitella kestävän ja monikäyttöisen asusteen, joka täyttää niin päiväretkeilijän kuin kokeneen lapinkävijänkin tarpeet”, suunnittelijakaksikko kuvaa.

Perinteinen, vapaasti hengittävä puuvillapuku saa uusia ulottuvuuksia, kun se valmistetaan teknisestä Ventile-puuvillasta. Kaksikerroksinen rakenne tekee puuvillaisesta puvusta tuulen- ja vedenpitävän.

Raatia miellyttivät erityisesti luonnonmukaiset materiaalit ja perinteistä retkeilypukua kunnioittava muotoilu.

Suunnittelijakaksikon toinen osapuoli, retkeilyliikkeessä työskentelevä Olli lImonen toivoo, että kilpailun voitto voisi käynnistää uuden puuvillamyönteisen kauden.

”Olemme olleet pitkään (retkeily)alalla, ja paljon visoitu, funtsittu ja tuunailtu retkeilyvarusteita. Voitto kohotti itsetuntoa, tuli fiilis, ettei ole turhaan näitä asioita pyöritetty”, Ilmonen kuvaa.

”Uskoimme tuotteeseen, vaikka lähdimmekin rennolla asenteella katsomaan, mitä kisa pitää sisällään.”

Sasta on suunnittelijakaksikon mukaan mitä mainion yritys toteuttamaan juuri heidän suunnittelemansa puvun.

”Pitkään retkeilybisneksessä olleina tunnemme entuudestaan alan, katerakenteen ja asiakkaat. Pukumme sopii kaikille luonnossa liikkujille”, Ilmonen kertoo.

Nyt varsinainen työ jatkuu kaavoituksella ja sovitusmallien valmistamisella. Työstä vastaa Sastan pääsuunnittelija Laura Pakarinen.

”Odotamme innolla testikappaletta, jotta pääsemme kokeilemaan sitä ulkona. Toivomme, että takista tulisi myös katukelpoinen, sekä metsään että kaupunkiin sopiva asua, suunnittelijakaksikko lisää.”

Testiraportti uudesta puvusta julkaistaan Latu & Polku -lehdessä ja OmaPuku-sivustolla. Sivuilta voi seurata myös hankkeen etenemistä. Myyntiin puku tulee viimeistään ensi keväänä.

”Kisan voittanutta pukua haluaville pyritään tarjoamaan mahdollisimman edullinen vaihtoehto puvun hankinnalle.  Tällöin esimerkiksi puvun ennakkoon tilanneiden hintaetu voisi olla huomattava. Asia varmistuu, kunhan puvun tarkat tuotantokulut saadaan laskettua”, tuumailee Trekin Harri Numminen.

OmaPuku-kilpailun raatiin kuuluivat Laura Pakarinen (Sasta), Harri Numminen (Trekki), Panu Könönen (Latu & Polku) ja Antte Lauhamaa (ulkoilun ammattilainen). Yleisöäänestyksessä annettiin kaikkiaan 675 ääntä.

www.omapuku.fi