Lumiukkoista Ystävänpäivää!

14.02.2020|Tapahtumat Ulkoile Ulkona kuin Lumiukko -kampanja Vaikuta

Osana Ulkona kuin lumiukko -kampanjaa lahjoitetaan lumiukkoja Ystävänpäivänä!

Suomen Latu keräsi ihmisiltä ehdotuksia Ystävänpäivänä lahjoitettavista lumiukoista. Tänä vuonna lahjoitetaan ensimmäistä kertaa myös virtuaalinen lumiukko, kun Liettuassa asuvan neljävuotiaan Kaiuksen isoäiti Eevakaisa Mäntyranta ehdotti lapsenlapsensa yllättämistä lumiukolla. Hetan Latu otti haasteen vastaan ja näin Kaius ja pikkusisko Iris saavat lumiukkotervehdyksen Lapista asti. Katso terveiset alla olevalta videolta.

 

 

Rovaniemellä Ounasvaaran Latu lahjoitti ensimmäistä talveaan Suomessa viettävälle Ernestille lumiukon. Ernestin anoppi Sari Tiuraniemi ehdotti lumiukon lahjoittamista tuoreelle vävypojalleen: "Hän viettää ensimmäistä talveaan lumen keskellä - Ghanasta Rovaniemen Lappiin, melkomoinen hyppäys, mutta hienosti on sopeutunut."

Rovaniemelläkin lahjoitettiin Ystävänpäivänä lumiukko
Ernesti sai Ystävänpäivätervehdyksen anopiltaan Sarilta.
Rakentajina Ounasvaaran Latulaiset. Kuva: Aimo Jolanki

Jyväskylässä ja Tampereella puolestaan ilahdutetaan päiväkotien lapsia ja työntekijöitä lumiukoilla. 

Eelis vastaanotti Jyväskylän Ladun päiväkoti Arkki-Parkille lahjoittaman ukon. Kuva: Mauri Pitkänen
Eelis vastaanotti Jyväskylän Ladun päiväkoti Arkki-Parkille lahjoittaman ukon. Ehdottajana Päivi Gustafsson. Kuva: Mauri Pitkänen

Kuka tahansa voi lahjoittaa lumiukon Ystävänpäivälahjaksi läheiselleen tai arvostamalleen taholle. Ketä sinä muistat tänään?

Ystävänpäivälahjoitus on osa Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -kampanjaa, jossa on tavoitteena saada ihmiset ulkoilemaan ja rakentamaan lumiukkoja. Kampajassa on myös leikkimielinen kaupunkien välinen kisa siitä, mikä on Suomen lumiukkoisin kaupunki. Lisätietoja kampanjasta: suomenlatu.fi/lumiukko

Kommentoi