Lumenveiston SM-mitaleita ropisi Kouvolaan

17.02.2015|Ulkoile

Mäntyharjulla 13.–15.2.2015 käytyjen SM-kisojen mitaleista useita matkasi kouvolalaisveistäjien matkassa naapurikaupunkiin.

Lähes 400 talkootuntia, 6000 euroa ja keskimäärin 5 talkoolaista. Näistä luvuista koostui Lumenveiston SM -kisat Mäntyharjulla viikonloppuna. Leuto talvi ja sulamaan alkaneet lumet saivat aikaan ylimääräistä huolta, mutta onneksi laskiaissunnuntain aurinkoinen pakkassää kruunasi päivän. Mäntyharjun Reissupolun puheenjohtaja Markku Sohlman on tyytyväinen ja hyvällä mielellä. Mäntyharjun kunnan keskustaa koristavat nyt upeat työt ja seuraavaksi niitä pääsevätkin ihastelemaan palvelutalon vanhukset Reissupolun avustuksella.

Taiteellisen sarjan voitto meni kouvolalaiselle Icemen Teamille teoksellaan ”Pahalta suojassa”, jota veistivät Veijo Oinonen, Pertti Selin ja Kari Laitinen. Toiseksi tuli niin ikään kouvolalainen Lumistit. Pronssia saivat Veistovesselit Vantaalta.

Toiminnallisen sarjan kultamitalit menivät Tomajärven Snowflake Team – joukkueelle teoksellaan "Samojedi - lasten ystävä". Hopeamitalit sarjassa nappasi Kotijoukot Kouvolasta ja pronssit Team Harakka Ilomantsista.

Soolosarjan voitto meni suvereenisti joroislaiselle Riitta Matikaiselle teoksellaan "Niin minä Sinua". Hopean nappasi Alpo Siira Nurmeksesta ja pronssin Jussi Katajisto Sysmästä.