Löydä liikunta -taitokortit uudistuivat

22.11.2013|Ulkoile

Suomen Latu on ollut mukana suunnittelemassa Valo ry:n uusia lastenliikunnan taitokortteja. Neljään ympäristöön suunnitellut liikuntasisällöt auttavat ohjaajia ja opettajia liikuttamaan lapsia järjestöissä, liikuntakerhoissa, kouluissa ja urheiluseuroissa.

Taitokorttien sisällöt on suunniteltu 6–12-vuotiaille lapsille, mutta niiden käyttöä voi soveltaa myös alle kouluikäisille sekä yläkouluikäisille.

Kortit on jaettu neljään eri ympäristökokonaisuuteen, joista jokainen ympäristö sisältää 20–30 korttia. Ympäristöt on erotettu eri väreillä ja jaettu viiden kortin taitoluokkiin.

Suomen Latu on ollut mukana suunnittelemassa taitokorttien maasto sekä lumi ja jää ympäristökokonaisuuksien sisältöä.  Jokainen ympäristökokonaisuus sisältää myös viisi valmista 45-minuutin tuokiota.

– Maastoon ja talviliikuntaan suunnitellut kortit tuovat vaihtelua ulkoleikkeihin ja innostavat hyödyntämään lähiluontoa. Suomen Ladun jäsenyhdistyksille kortit ovat loistava apu perhe- ja lastenliikuntaryhmien ja tapahtumien sisältöjen suunnittelussa tai hyödynnettävissä sellaisenaan toimintaa käynnistettäessä, lastentoiminnan koordinaattori Tiia Eskelinen kertoo.

Taitokortit sisältävät yhteensä 360 perustaitotehtävää, joista ohjaaja voi rakentaa monipuolisia liikuntatuokioita. Kortit soveltuvat sekä ohjattuun että lasten omaehtoiseen liikuntaan.

– Korttien käyttämisessä saa antaa mielikuvituksen lentää. Mahdollisuudet ovat todella moninaiset: niitä voi käyttää lyhyissä liikuntatuokioissa yksittäin tai niistä voi koota pidemmän tuokion tai vaikkapa temppuradan, Eskelinen opastaa.

Laminoituja Löydä liikunta -taitokortteja lasten ja ohjaajien käyttöön voi tilata urheilujärjestö Valon Sporttikaupasta osoitteesta www.sporttikauppa.fi

Lisätiedot