Lipunryöstö. Nyt

12.06.2011|Ulkoile

Flaggerit ja hunterit kilpailevat nykyaikaisessa lipunryöstössä.

Tekstiviesti piippaa. Joukkuetoveri on löytänyt aarteen ja tarvitsee apua sen nostamisessa ylös. Nyt pitää juosta, jottei vastustaja pääse sinkoamaan ansaa omalla kännykällään.

Sadan metrin spurtin jälkeen kolme joukkueemme jäsentä on kasassa. Taas värisee ja piippaa. Löysimme aarteen ja saimme 700 pistettä.

Aikamoista dadaa, joku varmasti puhisee tätä lukiessaan. Kyseessä on FlagHunt, uusi ulkoilupeli, joka tuo lipunryöstön 2010-luvulle. 

FlagHunt on joukkuepeli, jossa 2–4 joukkuetta ottavat mittaa toisistaan virtuaalisia lippuja etsien.

Joukkueen sisällä on kaksi roolia: flagger ja hunter. Flagger istuu komentokeskuksessa, tietokoneen äärellä, jossa hän asettaa maastossa oleville pelaajille, huntereille, lippuja ja ohjaa tekstiviestein peliä.

Hunterit etsivät maastosta lippuja ja aarteita. Huntereilla on kännykät, joihin tulee ilmansuuntatieto ja metrimäärä lähimmän lipun luokse. Kännykällä heitetään myös virtuaalisia ansoja vastustajan joukkueen päälle.

Flaggerin tehtävänä on pyrkiä seuraamaan ja ohjaamaan huntereiden etenemistä tietokoneen ruudulla niin, että matka lipuille ei olisi liian pitkä – näin joukkue voi maksimoida pistesaaliinsa.

FlagHunt ulkoilupeliä voidaan pelata missä vain ja minkä kokoisella alueella tahansa. Pelialue määritellään Google Maps -sovelluksen päälle.

FlagHunt on koettava itse. Se on ensisijaisesti hauskaa, mutta tarjoaa myös uudenlaisen näkökulman liikuntaan ja sen edistämiseen. Liikuntaa harrastamaton teini tai aviomies on varmasti helpompi houkutella teknologian avulla ulos kuin vetoamalla liikunnan terveysvaikutuksiin.

FlagHuntinkin takaa löytyy entisiä Nokia-insinöörjeä. Pelin kehittäjä ja pelitapahtumia järjestävä Team Action Zone on tamperelainen yritys, jonka tavoitteena on kehittää liikkumaan innostavia liikuntapelejä. Uusin peli Bjong on juuri ilmestynyt Nokian Ovi-kaupassa. Versio iPhonellekin on työn alla.

www.taz.fi
Katso video aiheesta: www.suomenlatu.fi/nettivideot