Liikunnan uusi kattojärjestö perustettiin – Puheenjohtajana Petteri Kilpinen

19.06.2012|Ulkoile

Liikunnan ja urheilun uusi kattojärjestö perustettiin eilen 18. kesäkuuta 2012 Helsingissä. Puheenjohtajana aloittaa Petteri Kilpinen.

Uuden kattojärjestön perustivat Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, Nuori Suomi ry, Kuntoliikuntaliitto ry ja Suomen Olympiakomitea ry. Kuntoliikuntaliitto, Nuori Suomi ja SLU siirtävät toimintansa uuteen järjestöön vuoden 2013 alusta alkaen.Uusi järjestö tavoittelee ennen kaikkea sitä, että paikalliselle tasolle syntyy lisää laadukasta liikettä.

”Olemme halunneet yhdistää toimintamme ja tätä kautta saada aikaan suurempaa vaikuttavuutta. Uuden kattojärjestön kautta meillä on nyt mahdollisuus saada aikaan suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen strategia”, sanoo uusi puheenjohtaja Petteri Kilpinen.

Käynnistämisvaiheessa vuoden 2013 puheenjohtajuus kiertää kolmen perustajajärjestön puheenjohtajan kesken kuuden kuukauden jaksoissa. Vuoden 2013 alusta puheenjohtajuus siirtyy Petteri Kilpiseltä Juha Rehulalle (Kuntoliikuntaliitto) ja tämän jälkeen Timo Laitiselle (SLU).

Uuden järjestön hallituksen muodostavat seuraavat henkilöt perustajajärjestöjen hallituksista: Petteri Kilpinen, Maria Laakso ja Matti Nurminen (Nuori Suomi), Timo Laitinen, Sirpa Paatero ja Kirsti Partanen (SLU), Erkki Hulkkonen, Juha Rehula ja Risto Suominen (Kuntoliikuntaliitto), Roger Talermo ja Petri Pohjonen (Olympiakomitea/Paralympiakomitea). Hallitus vastaa toiminnan käynnistämisestä ja organisoinnista vuoden 2013 loppuun saakka.

Hallitus piti ensimmäisen kokouksensa 18.6. perustamiskokouksen jälkeen täysilukuisena. Hallitus järjestäytyi sekä päätti käynnistää pääsihteerin avoimen haun. Päätös pääsihteerin valinnasta tehdään syyskuussa.  Uuden järjestön nimi ratkeaa syksyn kuluessa. 

 Uuden järjestön hallitus kokoontuu seuraavan kerran 27.8.2012.

 
Lisätietoa: www.uusijarjesto.fi
 

Puheenjohtaja Petteri Kilpinen, Nuori Suomi ry, puh. 050 579 5555, petteri.kilpinen@tbwa.fi

Puheenjohtaja Timo Laitinen, Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, puh.0400 603 561, timo.laitinen@slu.fi 

Puheenjohtaja Juha Rehula, Suomen Kuntoliikuntaliitto ry, puh. 050 511 3017, juha.rehula@eduskunta.fi

Puheenjohtaja Roger Talermo, Suomen Olympiakomitea ry, roger.talermo@pp.sonera.net 

Kuntoliikuntaliitto, Nuori Suomi ja SLU päättivät vuosikokouksissaan 12. kesäkuuta 2012 uuden liikunnan ja urheilun kattojärjestön perustamisesta, toimintojen siirtämisestä uuteen järjestöön vuoden 2013 alusta alkaen ja vanhojen järjestöjen yhdistystoiminnan lakkauttamisesta. Tällöin tehtiin myös päätökset uuden kattojärjestön visiosta, toiminta-ajatuksesta, strategisista linjauksista, päätöksenteosta ja johtamisesta, organisoitumisen perusperiaatteista sekä perustamisen vaiheista ja aikatauluista.