Liikkuva perhe -ohjelma käynnistyy!

09.12.2020|Ulkoile

Valtakunnalliset Liikkuvat -ohjelmat saavat lisävahvistusta Liikkuva perhe -ohjelman liittyessä mukaan kokonaisuuteen. Suomen Latu on saanut kunnian vastata Liikkuva perhe -ohjelman koordinoinnista.

Kuva: Suomen Olympiakomitea, Liikuntaleikkikoulu

Liikkuvat -ohjelmat tukevat hallitusohjelman tavoitteita liikunnallisen kokonaisaktiivisuuden lisäämiseksi kaikissa ikä -ja väestöryhmissä. Ohjelmien rahoituksesta vastaa Opetus- ja Kulttuuriministeriö (OKM). Liikkuva perhe -ohjelman kohderyhmänä ovat perheliikunnan toimijat: kunnat eri sektoreineen, liitot, urheiluseurat sekä muut yhdistykset ja toimijat. Perheet tavoitetaan näiden toimijoiden kautta.

Ohjelman tavoitteena on, että eri perheliikunnan toimijat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia ohjattuun ja omaehtoiseen perheliikuntaan sekä viestivät perheliikunnasta. Itse perheliikunta nähdään liikuntana, jossa koko perhe ja sen lähipiiri - lapset taaperoista teineihin, vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja ystävät - liikkuvat aktiivisesti yhdessä niin arjessa kuin esimerkiksi harrastustoiminnassa. Näin perheiden yhdessäolo ja yhteinen liikunta lisääntyy ja sitä kautta myös perheenjäsenten oma, yksilöllinenkin hyvinvointi kasvaa.

Yhteistyö eri toimijoiden kanssa nähdään Liikkuva perhe -ohjelmassa tärkeänä. Näin kohderyhmän tarpeisiin pystytään vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Perheliikunnan parissa toimivilla onkin nyt mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa Liikkuva perhe -ohjelman tuleviin sisältöihin kyselyn kautta. Kysely antaa myös mahdollisuuden jakaa perheliikuntaan liittyviä hyviä toimintamalleja ja/tai materiaaleja muille toimijoille Liikkuva perhe -ohjelman kautta.

Kyselyyn pääset täältä: https://www.lyyti.fi/questions/e95185a9cf

Kyselyyn voi vastata 8.1.2021 saakka.

Liikkuva perhe -seminaari järjestetään 16.3.2021. Laita päivämäärä jo ylös kalenteriisi! Tarkempaa tietoa ohjelmasta, sen sisällöistä ja toteutustavasta tulossa pian.

Kommentoi