Laura ja Metsämörri

04.06.2012|Ulkoile

Suomen Ladun lokakuussa ilmestyvä Metsämörri-aiheinen ulkoilukalenteri houkuttelee lapset ja aikuiset liikkumaan. Kalenterin kuvittaja Laura Valojärvi kertoo omasta suhteestaan Metsämörriin ja ulkoiluun.

Laura Valojärvi on Helsingissä asuva kuvittaja-graafikko ja taideopettaja.

Suurin osa kuvitustöistäni muodostuu lastenkirjojen kuvituksista, mutta myös muissa yhteyksissä kuvitusjälkeeni saattaa törmätä, kuten juuri Suomen Ladun eri julkaisuissa.”

Laura tutustui Suomen Latuun ja Metsämörriin vuonna 2009, jolloin hän kuvitti ja taittoi Eskarilainen mörrimetsässä -oppaan.

­­”Tämän jälkeen yhteistyö on jatkunut monissa muodoissa ja poikinut useita Metsämörristä ja Metsämörrin ystävistä kertovia kuvituksia.”

Onko mieleesi jäänyt jokin erityinen asia Metsämörristä?

”Muistan ensimmäisiä Metsämörri -kuvituksia tehdessäni ihastuneeni suuresti siihen, miten kokonaisvaltaisesti luonto tuodaan lasten elämään Metsämörrin avulla.”

”Metsämörripedagogiikkaan liittyvä ajatus siitä, että jokainen sää on hyvä ulkoilusää, kunhan tamineet ovat oikeat, on auttanut myös itseäni suhtautumaan luonnossa liikkumiseen uudella tavalla”, Laura kertoo.

Kun Laura haluaa rentoutua, hän suuntaa Helsingin rannoille lempiliikuntalajinsa pariin. Juoksu pitää nuoren kuvittajan kunnossa.

”Aina tilaisuuden tullen vietän myös pidempiä aikoja vanhempieni luona Itä-Suomessa, jossa saatan helposti unohtua tuntitolkuiksi metsään samoilemaan.”

www.lauravalojarvi.com

 

ULKOILUKALENTERI 2013 
Suomen Ladun perinteinen Ulkoilukalenteri ilmestyy seuraavan Latu & Polku -lehden mukana 24.10.2012. Seinäkalenteria koristavat Laura Valojärven upeat Metsämörri-aiheiset kuvitukset. Kalenteri sisältää tuttuun tapaan myös tiedot ulkoilu- ja liikuntatapahtumista, vinkkejä ulkoiluun ja retkeilyyn, kuntoilupäiväkirjan sekä palveluhakemiston.

Kalenterista saaduilla vapaaehtoisilla lahjoituksilla edistetään suomenkielistä metsämörritoimintaa, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Vuonna 2013 metsämörritoiminnan kehittämistä jatketaan erityisesti alakouluikäisten Metsävaeltajat-toiminnassa.

Metsämörri on Suomen suosituin lasten ympäristökasvatuksen ja luontoliikunnan menetelmä. Suomen Latu on kouluttanut yli 10 000 metsämörriohjaajaa. Vuosittain noin 50 000 lasta liikkuu luonnossa Metsämörrin kanssa.