Lanteet keinumaan

18.04.2011|Ulkoile

Hulaaminen on tämän kevään hittilaji.

”Ota hartianlevyinen haara-asento, pyöräytä hulavanne liikkeelle ja pyöritä samalla lanteitasi.”

Kevään uusi trendilaji, hulaaminen, näyttää ällistyttävän helpolta, kun liikunnanohjaaja Elisa Ahola laittaa vanteen pyörimään.

Mutta eikö hulaaminen ole jotenkin, hmm, lapsellista?

Laji tuo kieltämättä mieleen pikkutyttöjen välituntileikit, mutta Aholan pyörittämä, 1,5 kiloa painava, hierovilla nystyröillä varustettu Gymstickin Hula Hoop on oikeasti kuntoiluväline.

Kaloreita palaa ja nystyrät vilkastuttavat verenkiertoa. Ja satuttavat. Parilla ensimmäisellä kerralla nystyrät tekivät hakkelusta vatsalihaksista ja muutama mustelmakin löytyi. Laji sopii siis kivun puolesta myös raavaille miehille.

Hulavannetta on aluksi mahdotonta saada pysymään ylhäällä, mutta vähitellen, rytmin löytyessä, kierroksia tulee koko ajan lisää. Liike kannattaa muistaa pitää pienenä.

”Monet tekevät sen virheen, että alkavat pyörittämään liian isosti vartaloa, jotta hula pysyisi paremmin ylhäällä, mutta ei se oikeasti auta”, Ahola opastaa.

Tehokkaaseen harjoitteluun riittää Aholan mukaan kolme kertaa viikossa, viisi minuuttia kerrallaan.

Gymstickin vanteen halkaisija on yksi metri, joten sisätiloissa ympärille tarvitaan reilusti tilaa. Kevään viimeinkin saapuessa näille leveysasteille hulavanteen kanssa voi lähteä myös ulos, puistoon tai rantaan kuntoilemaan.

Laji sopii erinomaisesti myös ryhmäliikuntaan.

Katso video aiheesta: www.suomenlatu.fi/nettivideot

Teksti: Panu Könönen