Lähde mukaan Saapaspäivän viettoon – Kerää ulkoilutunteja 11.10. asti

18.09.2023|Ulkoile

Suomen Latu ja Nokian Jalkineet haastavat kaikki Suomessa asuvat nauttimaan syysluonnosta ja samalla keräämään ulkoilutunteja karttapalveluun. Eniten ulkoilutunteja keränneiden kuntien asukkaat voivat voittaa omat saappaat osallistumalla arvontaan.

Saapaspäivän ulkoilutunteja voi kerätä jo syyskuun aikana. Kuva: Lassi Katajarinne

Lokakuun 11. päivänä vietetään jo seitsemättä kertaa Saapaspäivää. Suomen ilmasto ja kumisaappaat ovat kuin tehdyt toisilleen, joten ei ole ihme, että peräti neljä viidestä suomalaisesta aikuisesta omistaa kumisaappaat.

”Kumisaapasta ei kunnon märällä kelillä korvaa mikään muu jalkine. Siksi niille on omistettu oma nimikkopäivänsä”, kertoo Berner Oy:n jalkinekategorian Brand Marketing Manager Katriina Lehtonen.

Saapaspäivän kunniaksi Suomen Latu ja Nokian Jalkineet haastavat kaikki Suomessa asuvat nauttimaan upeasta syysluonnosta ja saapastelemaan vähintään tunnin ajan ulkona. Ulkoilutunnit voi merkitä Saapaspäivän kartalle ja osallistua samalla arvontaan, jossa eniten ulkoilutunteja keränneiden kuntien asukkaat voivat voittaa itselleen saappaat.

”Suomalaiset ovat Euroopan unionin eniten ulkona liikkuva kansa, suomalaisesta aikuisväestöstä peräti 96 prosenttia ulkoilee. Kaikkiaan ulkoilukertoja on yli miljardi vuodessa. Toivottavasti saamme niistä ison osan taltioitua Saapaspäivän karttapalveluun”, kannustaa Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen.

Saapaspäivän karttapalveluun voi ilmoittaa ulkoilutunteja 11.10. asti. Eniten ulkoilutunteja keränneet kunnat ja arvonnan voittajat julkaistaan Saapaspäivän iltana Suomen Ladun Facebook Livessä klo 18.30.

Saapaspäivän karttapalvelu ja arvontalomake löytyvät osoitteesta:
suomenlatu.fi/saapaspaiva

Kommentoi