Kouluttaudu tänä keväänä Metsämörriohjaajaksi

12.04.2011|Ulkoile

Varaa paikkasi Suomen Ladun lastentoiminnan kursseilta. Vapaita paikkoja vielä jäljellä.

Metsämörriohjaajan peruskurssi (15 h)

3.4. Helsinki (1 lauantai + 2 arki-iltaa 31.3. ja 14.4.)
8.-9.4. Rauma
27.-28.8. Kuopio
10.-11.9. Tampere
17.-18.9. Helsinki

Metsämörriohjaajan peruskurssilla saa perustiedot Metsämörritoiminnasta. Tutuiksi tulevat Metsämörrilaulut, -leikit ja -sadut. Kurssilla perehdytään lasten luontokasvatukseen ja varustetietouteen sekä saadaan perustaidot ohjaajana toimimiseen. Kurssilla osallistutaan Metsämörriretkeen ja saadaan valmiudet toimintasuunnitelman laatimiseen.

Kurssi on kaikille avoin. Kursseille ilmoittaudutaan sitovasti viimeistään 1kk ennen kurssin alkamista.

Suomen Ladun jäsenhinta on 135 euroa, norm. 175 euroa. Kurssin hintaan sisältyy koulutus, kurssimateriaali, kevyt lounas ja päiväkahvit. (HUOM! Helsingin kursseilla ei ole lounasta, jolloin Suomen Ladun jäsenhinta 115 euroa, norm. 155 euroa. 


Metsänuppuset ja -myttyset -teemapäivä (7 h)

9.4. Helsinki
20.8. Oulu
4.9. Naantali
1.10. Espoo

Nuppuset ovat 1-3-vuotiaita ja Myttyset 3-4-vuotiaita luonnontutkijoita. Luonto tarjoaa heille paljon aistittavaa ja tutkittavaa sekä sopivia haasteita liikkumiseen. Retkeillessään lähiluon­nossa yhdessä aikuisen kanssa, he saavat ensikosketuksen luontoon ja löytävät sen monet mahdollisuudet.

Suomen Ladun jäsenhinta 75 euroa, norm. 100 euroa. Kurssin hintaan sisältyy koulutus, kurssimateriaali, kevyt lounas ja päiväkahvit. Kurssille osallistuminen edellyttää metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista.


Lohi-Valtteri -teemapäivä (7 h)

1.10. Espoo

Lohi-Valtteri on Metsämörrin ystävä ja opastaa vesien jännittävään maailmaan. Kurssilla tutustutaan Lohi-Valtteriin satuhahmona sekä Lohi-Valtterin lauluihin ja leikkeihin. Kurssilla painottuu vesielementin merkitys ympäristökasvatuksessa.

Suomen Ladun jäsenhinta 75 euroa, norm. 100 euroa. Kurssin hintaan sisältyy koulutus, kurssimateriaali, kevyt lounas ja päiväkahvit. Kurssille osallistuminen edellyttää metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista.


Eskarit mörrimetsässä (7 h)

21.8. Oulu
3.9. Naantali
10.9. Lappeenranta
8.10. Helsinki

Metsämörri johdattaa eskarilaiset aikuisineen ulos luontoon oppimaan. Millaiset ovat Metsämörrin aakkoset? Entä oletko kulkenut Metsämörrin kuntoradalla? Kurssilla syvennytään metsämörritoiminnan mahdollisuuksiin esiopetuksessa ja käydään läpi esiopetuksen oppimissisällöt Metsämörrin näkökulmasta.

Laaja kurssimateriaali sisältää mm. 40 tehtäväkorttia, metsämörritarinoita ja monistettavia tehtäviä lapsille. Kurssille osallistuminen edellyttää metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista.

Suomen Ladun jäsenhinta 95 euroa, norm. 125 euroa.

Kurssin hintaan sisältyy koulutus, kurssimateriaali, kevyt lounas ja päiväkahvit.
 

Metsämörriohjaajan jatkokurssi (10 h)

20.8. Espoo
17.9. Oulu

Tutustu enemmän Metsämörriin ja tapaa hänen ystävänsä ja muita metsämörriohjaajia! Kurssilla opitaan retkeilytaitoja ja lisää lauluja, leikkejä ja satuja. Draaman kautta saadaan perustietoa Metsämörrin ystävistä Tunturi-Tiinasta, Lohi-Valtterista ja Novasta.

Kurssille osallistuminen edellyttää Metsämörriohjaajan peruskurssin suorittamista. Suomen Ladun jäsenhinta 95 euroa, norm. 125 euroa.


Ohjaajaviikko Kiilopäällä

24.-29.9.2011 Suomen Latu Kiilopää

Tunturi-Tiina ja Lapin luonto kutsuvat metsämörriohjaajia Kiilopäälle 24.-29.9.2011.

Tule mukaan nauttimaan Lapin luonnosta, oppimaan uutta Metsämörristä ja tapaamaan muita metsämörriohjaajia. Luvassa on antoisa, innostava ja voimaannuttava viikko.

Ohjemassa on mm ohjattuja retkiä, joiden aikana opimme lisää retkeilytaitoja, saamme monipuolista metsämörrikoulutusta ja käymme ajatustenvaihtoa muiden metsämörriohjaajien kanssa – unohtamatta savusaunan lempeitä löylyjä ja Kiilopään luonnonläheistä ympäristöä.

Lisäksi on mahdollisuus osallistua edulliseen hintaan Eskarilainen mörrimetsässä ja/tai Metsänuppuset ja -myttyset -teemakursseille. Lue lisää ohjelmasta www.suomenlatu.fi/metsamorrikoulutus.
 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot 

Kurssille ei voi osallistua päihtyneenä. Ilmoittautuminen on sitova.
puh. 044 722 6315, koulutus(ät)suomenlatu.fi.

Lisätietoa Suomen Ladun  kursseista Kurssit & vaellukset -sivuilta