Kilometrikisa valittiin vuoden liikuttajaksi

20.10.2013|Ulkoile

Vuosittainen Suomen Liikuttaja -palkinto myönnettiin viikonloppuna Kilometrikisalle. Suomen Ladun liittokokous jakoi lisäksi sauvakävelyn ansiokkaasta edistämisestä stipendin Inkeroisten Ladulla.

Suomen Latu on myöntänyt Suomen Vuoden Liikuttaja -tunnustuksen Kilometrikisalle. Tunnustus luovutettiin tänään Vuokatissa järjestön syysliittokokouksen yhteydessä.

Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton kilpailu, jonka tarkoituksena on innostaa ihmisiä työmatkapyöräilyyn ja muuhun arkipyöräilyyn. Kisan järjestää Pyöräilykuntien verkosto ry ja Suomi Pyöräilee -kampanja.

Kilometrikisan palkitsemiseen vaikutti erityisesti kilpailun liikuttamisvoima.

– Kilomerikisa innostaa vuosittain tuhansia uusia ihmisiä aloittamaan säännölliseen työmatkapyöräilyn ja aiheuttaa pyöräilyriippuvuutta joka puolella Suomea, todettiin huomionosoituksen perusteissa.

Vuonna 2007 alkanut kisa on muutamassa vuodessa kymmenkertaistanut osanottajamääränsä. Tänä vuonna osallistujia oli yli 27 000.

Toinen vuosittain jaettava tunnustus myönnettiin Inkeroisten Ladulle. Jaakko Paavelan rahaston stipendi myönnettiin yhdistykselle ansiokkaasta sauvakävelyn edistämisestä.