Kevätretki Muumimamman kanssa -kirja on julkaistu

02.03.2017|Lastentoiminta Ulkoile

Muumilaaksossa puhaltavat keväiset tuulet!

Suomen Latu julkaisee Kustannusosakeyhtiö Tammen kanssa Muumipeikon retket -kirjasarjan, jonka toinen osa, Kevätretki Muumimamman kanssa, on nyt julkaistu.

Kirjoilla halutaan innostaa koko perhe yhdessä ulkoilemaan. Toinen osa johdattaa lukijat kevätretkelle. Neliosainen kirjasarja kattaa kaikki Suomen vuodenajat.

Tove Janssonin kertomuksiin pohjautuvat sadut on käsikirjoittanut Katariina Heilala ja kuvittanut Riina ja Sami Kaarla.

Jokaisen kirjan mukana tulee retkivihko, johon voi täydentää luontohavaintoja, kerätä ulkoilukokemuksia ja tehdä hauskoja tehtäviä. Retkivihkon voi myös ostaa erikseen – näin jokainen retkeilijä saa omansa.

Suomen Ladun ja Muumien yhteistyötä tulee ensi vuonna täyteen 60 vuotta.

“Yhteistyö sai alkunsa vuonna 1957 kun taiteilija Tove Jansson tarjosi Muumipeikkoa Suomen Ladun lasten hiihtokoulujen keulahahmoksi innostamaan lapsia liikkumaan talvisessa luonnossa“, Suomen Ladun lastentoiminnan koordinaattori Tiia Eskelinen kertoo.

Vuosien saatossa muumiteema on ollut vaihtelevasti esillä Suomen Ladun lastentoiminnassa. Tällä hetkellä teeman parissa voi ulkoilla ympäri vuoden, kun Muumien hiihtokoulu on saanut rinnalleen Muumien lumikenkäily- ja retkeilykoulut.