Kevään liittokokouksessa palkittiin liikuttamistekoja

20.04.2015|Ulkoile Yhdistyspalvelut

Suomen Ladun liittokokous järjestettiin viime viikonvaihteessa Nurmijärvellä. Sunnuntaina palkittiin vuoden 2014 liikuttamistekoja.

Vuoden maastohiihdättäjä -tunnustus jaettiin ensi kertaa kahden yhdistyksen välillä: Karhulan Latu ja Kotkan Latu ovat suorastaan kilpaa raivanneet, kunnostaneet ja ylläpitäneet oman kotikaupunkinsa latuja. Huomionosoituksen jakoi Suomen Ladun puheenjohtaja Pekka Alanen. Kuva: Timo Martola.

Suomen Ladun viime viikonvaihteessa pidetty liittokokous huipentui sunnuntaina vuoden 2014 liikuttamistekojen palkitsemiseen. 

Lasten ja nuorten toiminnan edistäjä 2014 on Helsingin Latu, jossa Muumien ulkoilukoulut (hiihto, lumikenkäily ja retkeily) ovat osana yhdistyksen ympärivuotista toimintaa. "Sinnikkäällä tavalla yhdistys on löytänyt uusia taloudellisia ja henkilöresursseja toteuttaa perheiden toimintaa perheitä tänä päivänä kiinnostavalla tavalla", perusteluisssa todettiin.

Vuoden maastohiihdättäjä -tunnustus jaettiin ensi kertaa kahden yhdistyksen välillä: Karhulan Latu ja Kotkan Latu ovat suorastaan kilpaa raivanneet, kunnostaneet ja ylläpitäneet oman kotikaupunkinsa latuja latuja sekä järjestäneet erilaisia hiihtotapahtumia useiden vuosikymmenien ajan.

Vuoden vetäjäksi 2014 valittiin Janne Karhu. Karhu on vapaaehtoinen Hiihtoniilo jo toista kautta ja on toiminut Oulussa erittäin aktiivisesti ja monipuolisesti. Hän on opastanut hiihtotekniikassa, voidellut suksia, vetänyt hiihtoretkiä ja vienyt hiihdon ilosanomaa eteenpäin. Hiihtoniilotoiminnan lisäksi hän on vapaaehtoisesti suunnitellut Hiihtoniilojen hiihtokoulun materiaalin ja kouluttanut Hiihtoniilot hiihtokoulun vetäjiksi. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Suomen Ladun jäsenistä ansioristin tai -mitalin saivat seuraavat henkilöt:

Kultainen ansioristi
Reino Ruotsalainen, Keravan Latu

Ansioristi
Jaakko Erkkola, Helsingin Latu

Ansiomitali kullatuin ristein
Bernt Blom, Suomen Retkiluistelijat
Marjatta Korhola, Saimaan Latu
Osmo Ruokolainen, Helsingin Latu
Sulo Tuuliainen, Saimaan Latu

Ansiomitali
Juhani Enckell, Helsingin Latu
Kari Järvinen, Helsingin Latu
Petri Kulha, Kokkolan Latu

Lisää kuvia, kommentteja ja tunnelmia Facebookista!

Kommentoi