Keskisuomalainen: Google toi Suomen pyöräreitit karttoihinsa

13.07.2012|Ulkoile

Google on tuonut karttapalveluunsa pyöräilyreittiohjeet suomalaisille. Ensimmäisessä vaiheessa pyöräilyreittejä voi hakea vain muutamista suurimmista kaupungeista.

Pyöräreittejä voi hakea tällä hetkellä Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Lahdesta, Turusta, Jyväskylästä, Kuopiosta ja Oulusta. Palvelu on vielä testausvaiheessa ja toimii ainoastaan käytettäessä Google Mapsia verkkoselaimen kautta - ei siis esimerkiksi älypuhelimilla.

Yhdysvaltain ja Kanadan pyöräilyreitit lisättiin Google Maps -palveluun jo vuonna 2010. Googlen mukaan sovellus on saavuttanut suuren suosion, minkä vuoksi sitä laajennetaan nyt muihin maihin.

Karttapalvelu suosittelee pyöräilyreittejä niin, että matkoilla vältetään suuria ylämäkiä ja ruuhkaisia teitä. Suomen lisäksi palvelu tulee nyt käyttöön muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja Englannissa.

Näin käytät palvelua
 

Pyöräilyreitit löytyvät Google Mapsista reittiohjeet -painikkeen takaa. Auto- ja kävelijäsymbolin vieressä on pyöräilijäsymboli, jota klikkaamalla reittiohjeet ilmestyvät ruudulle.

Suositellut pyöräilyreitit näkyvät tummanvihreinä, pyörätiet haaleampina ja muut pyöräilyyn sopivat tiet katkoviivana. Googlen mukaan tämä auttaa pyöräilijöitä hahmottamaan teiden laatua ja löytämään uusia reittejä.

Suomen pyöräilyreitit ovat vielä kehitysasteella. Google toivoo käyttäjien antavan heille palautetta Google Mapsin Ilmoita ongelmasta -työkalun avulla.

Google Maps