Kesäuintihaasteessa tehtiin uusia ennätyksiä viileästä kesästä huolimatta

05.09.2017|Ulkoile

Suomen Ladun Kesäuintihaaste päättyi elokuun lopussa. Kolmen kuukauden aikana kirjattiin 5 207 uintikertaa 2 432 eri vesistössä 350 uimarin voimin.

Kylmä kesä näkyi osallistujamäärässä, mutta haasteeseen kuitenkin herättiin mukaan lämpenevien uimavesien myötä.

Yli 100 vesistössä ui kuusitoista henkilöä, joista ahkerin uimari oli nurmeslainen Ulla Reijonen. Ulla pulahti kesän aikana 365 eri vesistöön, mikä tarkoittaa noin neljän uintikerran keskimääräistä päivävauhtia.

"Viileän veden virkistävä vaikutus koukutti uimareita, ja jotkut haasteeseen osallistuneista suorastaan hurahtivat pulahteluun”, kertoo haasteen vetäjä, Päivi Pälvimäki Suomen Ladusta.

Ylivoimaisesti suosituin vesistö tämän kesän haasteessa oli Heinolan Ylä-Rieveli (142 pulahdusta). Toiseksi suosituin oli Iitin Pyhäjärvi (57) ja kolmanneksi Espoon Pitkäjärvi (44). Eniten pulahdettiin Kymijoessa ja Ounasjoessa.

”Uusien uintipaikkojen etsiminen on aina seikkailu ja niiden löytäminen riemukasta. Tästä kertovat uimareiden sosiaalisessa mediassa jakamat valokuvat ja tarinat. Suomen luonto tarjoaa loistavat mahdollisuudet uintiseikkailuihin ja vesistöbongaukseen”, Pälvimäki toteaa.  

Kesäuintihaaste on leikkimielinen kilpailu, jossa tavoitteena on pulahtaa, uida tai kastautua mahdollisimman usein, mahdollisimman monessa eri vesistössä. Uintikertoja seurataan verkkopalvelussa. Kesäuintihaaste jatkuu taas ensi kesänä, osoitteissa suomenlatu.fi/kesauintihaaste ja facebook.com/kesauintihaaste.