Kehity erävaeltajana

16.06.2012|Ulkoile

Koe luonnon kutsu Rakovalkealla, Erävaelluksen SM-kisoissa Sodakylässä.

Luonnossa viihtyy ja on turvallista liikkua, kun hallitsee ”toimeentulon” perustaidot. Tulenteon, suunnistuksen, luonnossa yöpymisen ja itsestään huolehtimisen perusteiden osaaminen tuo luonnossa liikkumiseen varmuutta. Kun vielä ensiaputaidot, pikkuvaivojen hoito, sään seuranta, maaston haasteista selviäminen ja luonnontuntemus ovat jotenkin hallinnassa, luonnossa vaeltelusta jo nauttii. 

Taidot karttuvat harjoittelemalla ja varmuus kokeilemalla. Erinomainen tilaisuus kokeilla ja kehittää taitojaan on osallistua erävaelluskisoihin. 

Tänä vuonna Rakovalkealla erävaelluskilpailu järjestetään 30.8.–2.9. Sodankylässä, sangen hyvissä vaellusmaastoissa. 

Rakovalkealla-kilpailu on vaelluksenomainen kokonaisvaltaisesti erätaitoja kehittävä tapahtuma.   Kilpailussa kukin voi valita itselleen sopivan tavoitteen laajasta sarjavalikoimasta. 

Eraussarjassa voit tulla tutustumaan kisaan ja sen henkeen vaikkapa perheesi kanssa. Retkisarjassa voit koota ryhmän, joka nauttii ja kisailee mielenkiintoisten tehtävien parissa. Mikäli saat kaveriksesi kokeneemman vaeltajan, voitte ottaa vaativamman haasteen ja lähteä kilpasarjaan. 

Lähditpä matkaan millä tavoitteella tahansa, maalissa voimme yhdessä todeta: Olet haasteesi voittaja. 

Rakovalkealla SM-menestystä voi odottaa oivaltavalta ja itsenäiseen työskentelyyn kykenevältä partiolta. Vaikka kilpailussa kärkipään sijoitusta ei tulisikaan, oppia tulee roppakaupalla vastaisia vaelluksia ja luonnossa liikkumista varten. 

Pelkästään kokemisen arvoista on tunne, kun saavuttaa tavoitteensa, voittaa itsensä ja ylittää maaliviivan.

Kilpailukutsu ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Erävaelluskillan kotisivuilta. Tervetuloa Rakovalkealla SM-erävaellukseen, uusien haasteiden pariin.

www.eravaelluskilta.fi/eras2012

Teksti: Jorma Pihlainen