Kansainvälinen sauvakävelyviikko tuo lajin harrastajat yhteen elokuussa

07.05.2015|Ulkoile

Suomen Latu ja ICNW (International Council of Nordic Walking) järjestävät yhteistyössä kansainvälisen sauvakävelyviikon 8.–15.8.2015. Ota kaikki irti sauvakävelystä ja hio varusteesi ja tekniikkasi kuntoon uuden videomme avulla.

International Nordic Walking Week on tarkoitettu kaikille: harrastajille, ohjaajille, valmentajille – kenelle tahansa lajista kiinnostuneelle! Viikko sisältää kaksi tapahtumaa Helsingissä ja neljä ohjelmallista sauvakävelypäivää Kiilopäällä, Lapissa.

Helsingissä kävellään ensimmäisenä päivänä legendaarinen reitti Maunulan majalta Tahko Pihkalan patsaalle Olympiastadionille. Tämä reitti sauvakäveltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1988.

Sunnuntaina 9.8. on vuorossa suuren suosion saavuttanut kaikille avoin Helsinki Nordic Walk, jonne odotetaan 3000 sauvakävelijää. Töölönlahden ympäri kiertävillä reiteillä on mahdollisuus valita 2, 4, 5 tai 9 kilometrin pituinen matka. Lähtöpaikkana toimii Kansalaistori Sanomatalon kupeessa.

Lapin ohjelmapäivät sisältävät kansainvälisen Nordic Walking -kongressin: tieteellisiä luentoja, työpajoja, harjoituksia, esitelmiä ja näytöksiä. Kiilopäällä on myös ohjattuja retkiä ja vaelluksia sekä viihteellisiä aktiviteetteja, joten ohjelmavaihtoehtoja on useita mistä valita.

Ota kaikki irti sauvakävelystä – varusteet ja tekniikka kuntoon videon avulla

Oikean pituinen sauva, hyvä ryhti ja rento ote sauvasta – näillä ohjeilla pääset jo pitkälle. Katso loput vinkit Suomen Ladun uudelta Opi sauvakävelemään -videolta ja nauti sauvakävelylenkeistä entistä enemmän.