Kansainvälinen BOA-hanke – uusia liikuntakäytäntöjä Suomeen

02.08.2012|Ulkoile

Suomen Latu on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen hankkeelle, jonka tarkoituksena on etsiä ja analysoida parhaita kansainvälisiä ulkoilupaikkoja sekä niihin liittyviä rakenteita ja käytäntöjä. Tarkoitus on ottaa oppia maailmalta ja soveltaa parhaat liikuntaideat Suomen oloihin toimiviksi

Kartoitettavaksi alueeksi on rajattu Kanada ja Länsi-Eurooppa. Hankkeessa keskitytään sellaisiin aikuisväestön tarpeisiin soveltuviin paikkoihin, jotka ovat kävijämääriltään tai uutuusarvoltaan olleet menestyksellisiä kohdemaissaan. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat ulkoilureitit, lähiliikuntapaikat, uudet lajit sekä erilaiset kampanjat, joilla on edistetty liikuntapaikkojen käyttöä ja liikunnan suosiota.

Benchmarking of Outdoor Activities eli BOA-hankkeen tarkoituksena on haistella maailmalta liikunnan uusia tuulia, tuoda parhaat käytännöt Suomeen ja saada uusia ihmisiä innostumaan ulkoilusta ja liikunnasta kaikkina vuodenaikoina. Esimerkiksi geokätköily on Suomeen tullessaan saanut monet laite-hifistelijät siirtymään tietokoneidensa ääreltä ulos luontoon.

Millainen olisi laji tai liikuntapaikka, jonka ansiosta sohvaperunatkin lähtisivät liikkeelle? Suomen Ladun vision mukaan on hyvä liikkua yhdessä ja lähellä. Etsimme siis sosiaalisen lähiliikunnan kansainvälisiä malleja.

Lähetä meille ehdotuksesi

Onko sinulla muistijälki jostakin ulkomailla kohtaamastasi liikuntaideasta, joka mielestäsi ansaitsisi huomiota? Osallistu uusien liikuntakäytäntöjen luomiseen lähettämällä oma ehdotuksesi meille. Hankkeeseen mukaan valittavien ehdotusten lähettäjien kesken arvomme yhden viikon majoituksen Suomen Ladun tunturikeskuksessa Saariselän Kiilopäällä. (http://www.suomenlatu.fi/kiilopaa/) Pakettiin kuuluu vapaana olevasta majoituksesta joko yhden tai kahden hengen huone/huoneisto, liinavaatteet, pyyheliinat ja iltasauna. Palkinto tulee käyttää vuoden 2013 aikana, ei kuitenkaan pääsiäisviikoilla 24.3 – 7.4.2013.

Lähetä ehdotuksesi 30.9.2012 mennessä hankkeen koordinaattorille, Raija Valkamalle, osoitteeseen raija.valkama@suomenlatu.fi (tai postitse Raija Valkama, Benchmarking of Outdoor Activities -hanke, Suomen Latu, Radiokatu 20, 00240 Helsinki, Finland.) Raija Valkama antaa myös lisätietoja hankkeeseen liittyen.