Joko sinä olet ottanut osaa kesäuintihaasteeseen?

06.07.2017|Ulkoile

Heinäkuu on mainio aika pulahtaa johonkin Suomen lukuisista kauniista vesistöistä.

Kesäuintihaasteen tavoitteena on innostaa ja kannustaa ihmisiä nauttimaan Suomen kauniista vesistöistä. Pulahdus avovedessä sekä virkistää että rentouttaa. Pidempi uintimatka avovedessä on hyvää kuntoliikuntaa.

Kesäuintihaaste haastaa kastautumaan, pulahtamaan ja uimaan mahdollisimman monessa eri luonnonvedessä. Uimari rekisteröityy ja ilmoittaa uimansa vesistöt Kesäuintihaasteen kotisivulla, josta voi myös etsiä tietoa uintipaikoista sekä nähdä uintikertojen top-listan. Uimarit jakavat valokuvia ja tarinoita uinneista haasteen Facebook-sivulla – sivuilta on hyvä hakea inspiraatiota ja vinkkejä omiin uinteihin.

Kesäuintihaasteen säännöt ovat helpot:

  • Jokaisesta uidusta järvestä, joesta, lammesta ja merestä, jolla on oma nimi, saa yhden pisteen.
  • Merialueilla sääntönä on merisääennusteen merialueiden rajat, siis esimerkiksi Suomenlahdesta ja Saaristomerestä saa molemmista pisteen, mutta vain yhden.
  • Yhdestä järvestä saa yhden pisteen, vaikka uisi sen eri laidoilla. Suurista vesistöistä, kuten Saimaa, saa pisteitä sen mukaan, jos vesistön osilla on oma nimi (esim. Pihlajavesi ja Puruvesi).
  • Joesta ja purosta saa pisteen, jos sillä on nimi.

Haaste päättyy elokuun lopussa, jolloin nähdään missä päin Suomea on uitu eniten ja kuka on kesän 2017 ahkerin uimari. Viime vuoden kovin dippaaja kastautui 333 eri vesistössä.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan viikonloppu tunturikeskus Suomen Latu Kiilopäällä. 

Lisäksi eniten eri vesistöjä uinut henkilö palkitaan uimarepulla ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan myös uimarinpoijuja.

www.suomenlatu.fi/kesauintihaaste
www.facebook.com/kesauintihaaste