Hyvä käytäntö: Tiikerin Lenkki

13.04.2012|Ulkoile

Suomen Latu esittelee Latu & Polku -lehdessä joukon eri yhdistyksissä hyväksi havaittuja käytäntöjä tai toimintamuotoja. Huhtikuun lehdessä esitellään Hyvinkään Ladun Tiikerin Lenkki.

Hyvinkään Ladun toimintaan on kuulunut jo lähes 50 vuoden ajan Tiikerin Lenkki-kampanja, joka tähtää hyvinkääläisten omatoimisen liikunnan lisäämiseen.

Erikoisen nimen taustalla ei kuitenkaan väijy viidakon peto.

"Nimi juontaa yhdistyksemme perustajapuheenjohtajan Eva Tigerstedtin lempinimestä Tiikeri", kertoo yhdistyksen tiedottaja Lauri Huhti.

Tiikerin Lenkki toimii lyhyesti niin, että osallistujat täyttävät suorituskortteja, jotka palautetaan suorituspaikkojen läheisyydessä oleviin laatikoihin. Kauden lopussa on arvonta ja eniten suorituksia keränneet voivat ostaa itselleen Tiikerin Lenkki -suoritusmitaleja.

Tiikerin Lenkki -suoritukseksi käy noin tunnin mittainen kävely-, sauvakävely-, pyöräily tai hiihtolenkki.

"Osanottokortit ovat painettu paikallisen sanomalehden, Aamupostin tuella. Niitä voi ostaa paikallisista kioskeista 0,10 euron kappalehintaan", Huhti kertoo.

Kaupungin ulkoilureittien varrelle on sijoitettu kahdeksan kävely- ja hiihtolaatikkoa sekä seitsemän pyöräilylaatikkoa korttien palautusta varten. Laatikoiden sijainti on merkitty kaupungin pyöräilykarttoihin.

Kortteja hyväksytään yksi päivässä toukokuun alusta maaliskuun loppuun kestävältä kaudelta. Joka kymmenes kortti osallistuu huhtikuussa suoritettavaan palkintoarvontaan.

Tiikerin Lenkin pääpalkintona on matkalahjakortti Suomen Ladun kohteeseen. Palkinnon arvo on kauden aikana jätettyjen korttien määrä kertaa kortin ostohinta.

Viime vuosina sauvakävely on noussut suosituimmaksi liikuntamuodoksi kattaen lähes puolet arvontaan hyväksytyistä Tiikerin Lenkki -korteista. Loppuosa on jakautunut melko tasan hiihdon, kävelyn ja pyöräilyn kesken. Innokkaimmat pudottavat kortin laatikkoon lähes päivittäin.

"Tähänastiset huippulukemat kirjattiin vuonna 1969, jolloin 1 767 henkilöä hiihti 14 448 hiihtosuoritusta."

Siinä on tavoitetta uusille hyvinkääläisille sukupolville.

Tiikerin Lenkki pyrkii tekemään säännöllisestä liikunnasta hyvinkääläisten elämäntavan, teemana on Ulkoilu elämäntavaksi.

"Järjestämme myös Tiikerin Lenkki tutuksi -tapahtumia, toukokuussa pyöräillen ja loka-marraskuussa sauvakävellen. Kortin voi kirjoittaa myös kaupungin ulkopuolella tehdyistä lenkeistä", Huhti kertoo.

Hyvinkään Latu on vuonna 1952 perustettu Suomen Ladun jäsenyhdistys, hyvinkaanlatu.sportti.info.