Hiihtoniilojen kummiksi Unto Hämäläinen

04.02.2014|Ulkoile

Helsingin Sanomien toimittaja ja kuntohiihtäjä Unto Hämäläinen antoi kasvonsa Suomen Ladun hiihdon edistämiskampanjalle. Helmikuussa hiihtoniilot opastavat suomalaisia ja somelaisia hiihdon ihmeelliseen maailmaan.

Kokenut ja palkittu journalisti Unto Hämäläinen sonnustautuu helmikuussa hiihtoniiloasuun: menneiden vuosikymmenten Karhu-pipoon ja hipsterinsiniseen hiihtoanorakkiin. Hämäläinen on lupautunut kummiksi Suomen Ladun helmikuussa alkavalle hiihdon edistämiskampanjalle. 

 

Hämäläinen on hiihtänyt koko ikänsä, mutta viidenkympin korvilla hän ryhtyi kertomaan siitä muillekin. Hän ei kuitenkaan puhu hiihdosta otsa rypyssä, vaan enemminkin tavallisen ulkoilijan näkökulmasta.

"Yritän olla vaahtoamatta, ja kiihkottomasti kertoa hiihdosta. En puhu omista hiihtokilometreistäni, vaan hiihtopäivistä."

Hiihtomesenaatti Hämäläisestä tuli puoli vahingossa. Sydäntä lähellä ovat oman ikäiset miehet ja heidän jaksamisensa. Se innostaa puhumaan hiihdon puolesta.

"Hiihto merkitsee minulle terveyden ylläpitämistä, ja auttaa jaksamaan töissä", Hämäläinen kertoo.

Suomen Ladun Hiihtoniilot päivystävät 13 paikkakunnalla ladun varressa ja erilaisissa tapahtumissa. Hiihtoniilot järjestävät hiihto- ja voitelukouluja, hiihtoretkiä ja kannustavat ihmisiä hiihtämään.

Hiihtoniiloille voi esittää kysymyksiä myös kampanjan Facebook-sivulla osoitteessa www.facebook.com/hiihtoniilot. Sivulla voit myös seurata Hiihtoniilojen päivityksiä eri puolilta Suomea.

Suomen Ladun Hiihtoniilot 8.2.–8.3.2014 pääkaupunkiseudulla, Rovaniemellä, Lahdessa, Oulussa, Jyväskylässä, Kotkassa, Kuopiossa, Turussa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Joensuussa, Hollolassa ja Tampereella. www.suomenlatu.fi/hiihtoniilot.