Hieno tunnelma ja kovia aikoja Talviuinnin SM-kilpailuissa Ähtärissä

13.02.2018|Ulkoile

Ähtärissä koettiin riemukkaiden jälleennäkemisten viikonloppu, kun talviuimarit eri puolilta Suomea kokoontuivat jäisen altaan ääreen 9.-11.2.2018.

Kuva: Timo Ahopelto

Sääolosuhteet ja tapahtuman järjestelyt olivat Ähtärissä kohdallaan. Kaikki uintilähdöt suoritettiin pikkupakkasessa aikataulun mukaisesti, tulospalvelu toimi sujuvasti ja yli 200 vapaaehtoista piti hyvää huolta uimareista.

Uimareiden ensimmäinen kokoontumispaikka oli sijoitettu Hotelli Mesikämmenen tilavalle käytävälle, josta oli lyhyt kulku allasalueelle. Yleisöllä oli hyvä näkyvyys uintiradoille, ja kannustushuudot kantautuivat uimareille saakka.

Kuutti-sarjalaiset pulahtivat pikaisesti Hankavedessä, ja Norppa-sarjan uimarit polskivat 25 metriä ilman ajanottoa. Tapahtuman nuorin osallistuja oli 2-vuotias ja iäkkäin 82 vuotta.

Kilpasarjoissa tehtiin hyviä tuloksia. Kangasalan Uintiseuran Simo Hillo oli kisojen nopein 25 ja 50 metrin rintauintimatkoilla, joilla hän teki myös omat henkilökohtaiset ennätyksensä (16,13 ja 36,83). Simo oli myös voittamassa seuransa ensimmäistä viestimestaruutta.

Naisten 25 metrin rintauinnissa hurjinta vauhtia (18,06) piti Tampereen Talviuimareiden Elisa Vilhunen, joka onnistui iskemään kätensä maalipäätyyn 0,26 sekuntia ennen Hanna-Maria Seppälää.

Vuoden talviuintipaikan 2018 palkinnon pokkasi Virtain Vaeltajat lauantaina palkintojen jakotilaisuudessa upeasti valaistussa Ähtäri-hallissa.

Ähtärin kilpailuissa eniten pisteitä (52) kerännyt seura oli Tampereen Talviuimarit, joka kisojen päätöspäivänä palkittiin perinteisellä Laurin maljalla.

Ähtärissä julkistettiin myös tulevien tapahtumien paikat: Vuoden 2019 Talviuinnin SM-kilpailut järjestetään Turussa 1.-3.2.2019 ja ensimmäiset Talviuinnin EM-kilpailut Peurungassa 1.-3.3.2019.

Katso SM-kisojen kuvat Timo Ahopellon kuvagalleriasta!

Kommentit

Kiitoksen aika

Hyvä maku jäi reissusta. Järjestelyt täys kymppi. 3. päivän olisi vaatinut, että eläintarhankin olisi ehtinyt katsastaa. Mukava olisi jos kisat muutaman kerran sijottuisi tänne etelämpään. Kiva muisto keinutuolipäiviin.

- 13.02.2018

Lähtö listat

Muuten ihanat kisat aiheutti taas pahaa mieltä nainen mies lähtöjen vuorottelulla. On täysin järjetön ja epäoikeudenmukaista venyttää sarjoja yli 2 tunnin mittaiseksi. Seuraaminen vaikeaa ja olosuhteet ei ole samat samassa sarjassa uiville. Esim.naiseten E sarjaa ennen ui lähes kaikki miehet ja lopussa oli vain pelkkiä naisia. Eli pukuhuoneiden sujuvuutta ei voi perustella tätä älytöntä järjestystä. Ollaan talviuimareita ja riisutaan vaikka lumihangessa että saadaan vanha käytäntö takaisin.

- 13.02.2018

Kommentoi