Hae vuoden 2020 kiertuetapahtumaa paikkakunnallesi

22.10.2019|Liikuttaja/Ajankohtaista Liikuttaja: Kaikki uutiset Ulkoile

Hae ensi vuoden kiertuetapahtumia yhdistyksenne paikkakunnalle viimeistään 10.12! Kiertuetapahtumat ovat loistava tapa innostaa ihmisiä ulkoilemaan ja saada yhdistykseen uudenlaista toimintaa!

Suomen Latu järjestää vuoden 2020 aikana neljä valtakunnallista kiertuetta.

  • Rakastu Retkeilyyn -kiertue, touko–kesäkuussa sekä elokuussa
  • Hyvinvointia luonnosta – Metsämielellä -kiertue, touko–kesäkuussa
  • Sieniretkikiertue, elo–syyskuussa
  • Seikkailevat perheet -kiertue, elo–lokakuussa

Haen nyt kiertuetapahtumaa paikkakunnallesi tämän linkin kautta: 

www.lyyti.in/Kiertuehaku_2020. Kiertuehaku on auki 10.12 saakka!

Kiertuetapahtumat toteutetaan yhteistyössä Suomen Ladun toimiston ja kiertuetapahtuman järjestävän yhdistyksen kanssa. Tarkemmat kiertue-esittelyt & hakuehdot näet kiertuetapahtuman hakusivulta.

Laji- ja tapahtumakiertueiden tavoitteena on tehdään uusia lajeja tutuksi ja tuoda perinteisiin lajeihin uudenlaisia toimintamalleja yhdistysten toiminnan tueksi. Tavoitteenamme on, että kiertuetapahtuman järjestäneissä yhdistyksissä alkaisi uusi tai vahvistuisi jo käynnissä oleva liikuntatoiminta kiertuetapahtuman jälkeen.

 Rakastu retkeilyyn -kiertue

Kiertue toteutetaan touko-kesäkuussa sekä elokuussa. Tapahtumat pidetään latumajojen yhteydessä tai muissa soveltuvissa retkeilypaikoissa. Kiertuetapahtumat toteutetaan pääsääntöisesti viikonloppuisin noin 45 tunnin pituisina kaikille avoimina tapahtumina. 

Tapahtumissa kerrotaan paikallisista retkeilymahdollisuuksista, esitellään ja kokeillaan retkeilytaitoja sekä tutustutaan perusretkeilyvälineisiin. Esillä on myös paikallisen yhdistyksen toiminta,  jokamiehenoikeudet sekä Nuku yö ulkona -haaste ja Rakastu retkeilyyn - kurssit.

Kiertuetapahtuman tavoitteena on madaltaa retkeilystä kiinnostuneiden kynnystä aloittaa retkeily ja innostaa uusia ihmisiä mukaan yhdistyksen toimintaan. Kiertueella haluamme kannustaa yhdistyksiä järjestämään matalan kynnyksen retkeilyä, kuten Rakastu retkeilyyn -kursseja kiertueen jälkeen.

Lisätietoja: Juhani Lehto, juhani.lehto@suomenlatu.fi, Puh 044 722 6320

 Hyvinvointia luonnosta  Metsämielellä -kiertue 

Kiertuetapahtuma  on yleisölle avoin “laji tutuksi” pientapahtuma touko–kesäkuussa, jossa käytämme Metsämieli-menetelmää. Metsämieli harjoitteet auttavat luonnossa rentoutumiseen ja rauhoittumiseen. Menetelmä perustuu tutkittuun tietoon luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista. 

Kiertuetapahtuman kesto on 3 tuntia. Se koostuu kokemuksellisesta 1,5h Metsämieli-aistiretkestä, eväshetkestä ja toiminnallisesta tietoiskusta. Lisäksi yhdistys esittelee tapahtumissa omaa toimintaansa. 

Kiertueen tavoite on edistää matalan kynnyksen liikkumista luonnossa helppojen ohjattujen harjoitusten avulla ja tarjota yhdistyksille uusia työvälineitä myös jo olemassa oleviin retkiin ja toimintaan. Uudella toimintatavalla tavoitellaan uusien jäsenten ja vapaaehtoisten mukaan saamista yhdistyksen toimintaan. Kiertueella haluamme innostaa yhdistyksiä jatkamaan hyvinvointiaiheista toimintaa kiertuetapahtuman jälkeen. 

Lisätietoja: Reija Koivu, reija.koivu@suomenlatu.fi, Puh 050 513 6540

 Sieniretkikiertue

Sienestyskiertue toteutetaan elolokakuussa yhdessä jäsenyhdistysten kanssa. Tapahtumat tullaan toteuttamaan soveltuvissa maastoissa yhdistysten ehdotusten mukaan. Tapahtumien kesto on noin 45 tuntia, kiertuetapahtumat toteutetaan pääsääntöisesti viikonloppuisin. 

Tapahtumissa pidetään tapahtuman alkuun sieniin liittyvä teoriaosuus, jonka jälkeen lähdetään sieniretkelle. Sieniretket sovitaan etukäteen yhdistysten kanssa maasto- ja sieniolosuhteisiin sopiviksi. Tapahtuman yhteydessä on myös mahdollista pitää muuta ohjelmaa sieniin liittyen. Tämä sovitaan aina erikseen järjestävän yhdistyksen kanssa.

Tavoitteena on madaltaa sienestyksestä kiinnostuneiden kynnystä aloittaa uusi harrastus ja innostaa uusia ihmisiä mukaan yhdistyksen toimintaan. 

Lisätietoja: Juhani Lehto, juhani.lehto@suomenlatu.fi, Puh 044 722 6320

 Seikkailevat perheet -kiertue 

Kiertue järjestetään elolokakuussa yhteistyössä jäsenyhdistysten kanssa. Tapahtumat tullaan järjestämään kiertuepaikkakunnilla lähiluontoympäristöissä, minne perheiden on helppo päästä. Tapahtumien kesto on 34 tuntia ja ne voivat olla arki-iltaisin tai viikonloppuisin. Kohderyhmänä ovat erityisesti alle 10-vuotiaat lapset ja heidän lähipiirinsä.

Tapahtumissa esitellään erilaisia perheille soveltuvia luonnossa liikkumisen muotoja ja lähtökohtana on, että lapset osallistuvat aina omien aikuisten kanssa. Tapahtumassa on sovittuina kellonaikoina alkava Seikkailevat perheet -teemainen metsäretki ja lisäksi yhdistyksen omia toimintapisteitä perheille. Esillä on myös yhdistyksen muu oma toiminta. 

Kiertuetapahtuman tavoitteena on innostaa perheitä ulkoilemaan yhdessä ja esitellä paikkakunnalla myöhemmin alkavaa Seikkailevat perheet -toimintaa.

Lisätietoja: Susanne Blomqvist, susanne.blomqvist@suomenlatu.fi, Puh 044 722 6322