Elon- ja Olonkorjuuta Kuopiossa

28.09.2013|Ulkoile

Puijon Latu esittäytyi Kuopion toritapahtumassa ja palkitsi samalla vuoden kuopiolaisen luontoliikunnan edistäjän.

 Suomen Luonnnon päivää (31.8.) juhlittiin Kuopiosssa Elon- ja Olonkorjuun merkeissä.

 

”Toritapahtumassa Puijon Ladulla oli info-piste, josta käsin otimme torikansaa hihasta ja annoimme tietoiskun jos toisenkin ohikulkijoille”, hallituksen jäsen Martti Rissanen Puijon Ladusta kertoo.

 

Myyntipuheilla höystettyä aineistoa jaettiin kahden kolmen hengen voimalla. Lieneekö kaunis sää myös vaikuttanut, sillä ulkoilun hyvä sanoma upposi kuin ”voe vehnäseen”.

 

”Iltapäivällä totesimmekin ääni käheänä, että lisää pukkaa laariin latulaisia jo 60 uuden jäsenen jatkoksi tänä vuonna”, Rissanen jatkaa.

 

Toritapahtumassa Puijon Ladun hallitus halusi myös huomioida Kuopion kaupunginmetsänhoitaja Seppo Jauhiaista hänen ansioistaan ulkona liikkumisen edistämiseksi Kuopiossa.

 

Torin esiintymislavalla Hänelle ojennettiin Hövelin Liikuttajan Kuksa ja kunniakirja. 

 

Seppo Jauhiainen on ollut aktiivisesti luomassa rakenteita paremmalle luonnossa liikkumiselle. Hän on antanut vahvaa osaamistaan mm. latupohjien ja luontopolkujen sekä laavujen ja näköalapaikka-avauksien toteutukseen. Hän on edistänyt myös laituri- ja kalamajaverkoston kehittämistä. 

 

Metsänhoidon kantavana periaatteena hän korostaa metsien monimuotoisuutta ja monikäyttöisyyttä niiden omistajille, kaupunkilaisille. 

 

Lisäksi hän on ollut yksi Terve Kuopio -hankkeen liikkeellepanijoista.

Hänen mutkaton yhteistyö- ja toimintatapansa on lisännyt merkittävästi eloa ja iloa kuopiolaisten luontoliikkujien keskuudessa.

 

Huomionosoitusta ojentamassa olivat Puijon Ladun puheenjohtaja Vesa Karhunen, sihteeri Kirsi Tuppurainen ja hallituksen jäsen Martti Rissanen.

 

www.puijonlatu.fi