Eduskunta lisää luontopalveluiden budjettia

01.12.2010|Ulkoile

Paljon pelätty luontopalveluiden alasajo ei toteudu, uutisoi YLE Uutiset. Valtion ensi vuoden budjetti kasvaa liki 60 miljoonalla eurolla, josta Metsähallituksen luontopalveluiden rahoittamiseen käytetään 3,6 miljoonaa euroa lisää.

Eduskunnan hallituspuolueet ovat sopineet lisäyksistä en vuoden budjettiin, kertoo YLE Uutiset. Rahaa on ollut joulun alla jaossa hieman aiempia vuosia enemmän muun muassa säästyneiden korkomenojen vuoksi.

Suomen Latu on ollut huolissaan pitkin vuotta Metsähallituksen luontopalveluihin kohditetuista säästöpaineista, joiden on pelätty ajavan alas nykyinen ulkoilu- ja retkeilyalueiden verkosto.

Hallituksen Metsähallituksen luontopalveluiden rahoittamiseen tulee 3,6 miljoonaa euroa lisää. Summalla vältetään pahimmat kansallispuistojen ja luonnonsuojelualueiden palveluihin kohdistettavat säästöt. Metsäntutkimuslaitoksen rahapulaa helpotetaan 1,5 miljoonalla eurolla

Metsähallituksen luontopalveluiden hallinnoimilla ulkoiluun ja retkeilyyn tarkoitetuilla alueilla on 4,7 miljoonaa käyntiä vuodessa. Pelkästään kansallispuistoissa on lähes kaksi miljoonaa käyntiä vuodessa. Käyntimäärien vuosittainen kasvu on ollut kolme prosenttia.