Dippaa ja ui koko kesä – Suomen Latu haastaa uimaan ulkona

30.05.2017|Ulkoile

Kesäuintihaasteen tavoitteena on saada mahdollisimman monet pulahtamaan ja uimaan mahdollisimman usein ja mahdollisimman monessa paikassa.

Kesäuintihaasteella Suomen Latu innostaa ihmisiä nauttimaan Suomen kauniista vesistöistä. Pulahdus avovedessä sekä virkistää että rentouttaa ja pidempi uintimatka on hyvää kuntoliikuntaa.

Omat uintikerrat voi kirjata Kesäuintihaasteen verkkopalvelussa, osoitteessa www.suomenlatu.fi/kesauintihaaste.

Samalla pääsee kisaamaan muiden uimareiden kanssa uitujen vesistöjen määrässä. Verkkopalveluun voi kirjautua myös Facebook-tunnuksilla ja jakaa samalla uintikokemuksensa kavereille. Omiin uintiretkiin voi hakea inspiraatiota myös haasteen Facebook-sivulta. 

Kesäuintihaasteen säännöt ovat helpot:

  • Jokaisesta uidusta järvestä, joesta, lammesta ja merestä, jolla on oma nimi, saa yhden pisteen.
  • Merialueilla sääntönä on merisääennusteen merialueiden rajat, siis esimerkiksi Suomenlahdesta ja Saaristomerestä saa molemmista pisteen, mutta vain yhden.
  • Yhdestä järvestä saa yhden pisteen, vaikka uisi sen eri laidoilla. Suurista vesistöistä, kuten Saimaa, saa pisteitä sen mukaan, jos vesistön osilla on oma nimi (esim. Pihlajavesi ja Puruvesi).
  • Joesta ja purosta saa pisteen, jos sillä on nimi.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan viikonloppu tunturikeskus Suomen Latu Kiilopäällä. www.kiilopaa.fi

Lisäksi eniten eri vesistöjä uinut henkilö palkitaan uimarepulla ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan myös uimarinpoijuja.

Haasta mukaan ystäväsi, sukulaisesi ja työkaverisi! Haaste on käynnissä 1.6.-31.8.2017.

www.suomenlatu.fi/kesauintihaaste
www.facebook.com/kesauintihaaste