Ämpäreiden piilottaminen lähimetsiin oli aprillia

02.04.2020|Ulkoile

Suomen Ladun aprillipila keräsi hurjan suosion sosiaalisessa mediassa.

Metsään piilotetut ämpärit paljastuivat aprillipilaksi. Kuva: Panu Könönen

Suomen Latu julkaisi eilen uutisen, jonka mukaan olimme piilottaneet 88 000 ämpäriä tasaisesti ympäri Suomea lähimetsiin. Uutinen oli tietysti huhtikuun ensimmäisen päivän aprillia.

Kuten aprillissa yleensä, fakta ja fiktio sekoittuivat uutisessa mukavasti. Moni hoksasi heti, että kyseessä on pila:

Tämä on todella raikas ja virkistävä 1.4. viesti. Eikun metsiin, raikkaaseen ilmaan! Eikä haittaa, vaikka ämpäreitä ei löytyisikään 😇
Miten mahtava idea! Aivan loistava ja humoristinen keino rohkaista ihmisiä tutustumaan lähimetsiinsä ja poikkeamaan tutuilta poluilta. Metsässä oleminen on nyt juuri sitä mitä tarvitsemme. Sehän auttaa tutkitusti nostamaan immuunipuolustustamme ja laskee myös stressitasoja. Mennään nyt sit noiden ämpäreiden perässä metsään .... :-)

Osa lähti mukaan pilailemaan, ja Facebook-julkaisuun ilmestyi kuvia metsästä löytyneistä ämpäreistä.

Mutta kaikki eivät olleet muistaneet katsoa kalenteria, sillä meitä epäiltiin myös vastuuttomasta muoviroskan kylvämisestä metsiin:  

Hei, muistattehan huolehtia ämpäreiden poishakemisesta mikäli niitä ei löydetä tietyssä ajassa. Ei jää sitten turhaa muoviroskaa luontoon.
Nyt on kyllä Suomen Ladun toimistolla pettänyt harkintakyky! Todella epäkorrektia vitsailla "muovijätteen kylvämisestä" metsiin. 

Emme tietenkään saaneet lahjoituksena 88 000 ämpäriä, mutta järjestössä on jäseniä niin paljon! 

Koronaepidemian takia julkiset paikat ovat pääosin suljettuja ja sen vuoksi ulkoilusta ja ulkoliikunnasta on löytynyt ilahduttavan monelle päivän pelastaja ja henkireikä. Tämä on aiheuttanut ruuhkaa etenkin taajamien suosituilla viheralueilla, kansallispuistoissa ja nimekkäillä luontokohteilla. 

Viruksen leviämisen hidastamiseksi lähikontakteja tulee välttää. Tästä julkaisimme etiketin: Suomen Ladun etiketti koronapandemian aikaiseen ulkoiluun.

Aprillijutussa korvasienien käsittelyohjeita antanut Suomen Ladun “mykologi” Anne Rautiainen toivookin, että kaikki löytäisivät nyt omat, tavalliset lähimetsänsä ulkoilupaikkana:

“Jos lähtee etsimään korvasieniä, kannattaa ottaa oma ämpäri mukaan”, Rautiainen muistuttaa.

Kommentoi