Aloita sinäkin geokätköily

04.05.2010|Ulkoile

Geokätköily on maailmalla nopeasti leviävä ulkoiluharrastus, jossa etsitään toisten harrastajien piilottamia geokätköjä gps-laitteen tai kartan avulla. Nykyaikainen aarteenetsintä vie nopeasti mukanaan ja näet paikkoja, joihin et ehkä muuten menisi.

Geokätköjä on kaikkialla, kaupungeissa, metsissä, saarissa ja rannoilla. Kymmenentuhannen kätkön raja ylittyi Suomessa loppuvuonna 2009 ja uusia kätköjä tulee lähes päivittäin. Kätköjen etsiminen sopii kaiken ikäisille eikä vaadi erikoistaitoja. Internetin käyttöä on hyvä hieman hallita, jotta kätköjen tiedot saa haettua ongelmitta.

Geokätköily soveltuu erinomaisesti harrastettavaksi aikuisten ja lasten kesken yhdessä. Aivan pienimmille kätköjen löytäminen voi olla haastavaa, mutta kätköilyretkien jännitys välittyy heillekin.

Suomen Latu järjestää myös Geokätköily tutuksi -kursseja, joissa tutustutaan lyhyesti lajin historiaan, harrastamiseen ja tarvittaviin välineisiin sekä käydään maastossa kokeilemassa kätköilyä käytännössä. Suomen Latu järjestää kursseja tilauksesta sekä latuyhdistyksille että muille kiinnostuneille tahoille. Kursseja voi tiedustella Suomen Ladun geokätköilyn lajivastaavalta Mika Asikaiselta (etunimi.sukunimi@suomenlatu.fi)

Lue lisää geokätköilystä