75 retkeä kansallispuistoihin

10.09.2013|Ulkoile

Suomen Ladun tavoitteena on järjestää 75-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi 75 ohjattua retkeä kansallispuistoihin. Tähän mennessä retkiä on ilmoitettu Suomen Ladun tapahtumakalenteriin nelisenkymmentä. Järjestä nyt syksyllä retki kansallispuistoon, ja kerätään yhdessä 75 retkeä täyteen.

 Suomen Ladun 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kannustamme kaikkia latuyhdistyksiämme järjestämään retkiä kansallispuistoihin. Tavoitteena on 75 retkeä.

Kansallispuistoretken tulee olla opastettu, avoin kaikille, suuntautua johonkin 37 kansallispuistostamme ja se tulee toteuttaa vuoden 2013 aikana. Retki voi olla patikkaretki, vaellus, lumikenkä-, hiihto-, melonta- tai esimerkiksi pyöräretki.

Tiedot kaikista kansallispuistoretkistä kerätään Suomen Ladun tapahtumakalenteriin ja osoitteeseen www.suomenlatu.fi/75retkea. Kyseisestä nettiosoitteesta löytyvät myös tarkat ohjeet retken järjestäjille.

– Nettisivulle kootaan perustiedot järjestettävistä retkistä. Tarkemmat ohjeet ja ilmoittautumisohjeen kullekin retkelle löydät halutun retken linkkiä klikkaamalla, viestintäpäällikkö Panu Könönen kertoo.

Oman yhdistyksen kansallispuistoretkestä kannattaa myös viestiä aktiivisesti:

– Kerro kansallispuistoretkestä Facebookissa. Pyydä ystäväsi ja yhdistyksesi jäsenet jakamaan ja tykkämään Facebook-päivityksestäsi, jotta se leviää muidenkin tietoon, viestintäkoordinaattori Tuuli Aaltio kehottaa.

Metsähallituksen luontopalvelut on toivonut, että latuyhdistykset ilmoittaisivat kansallispuistoretkistään myös kansallispuiston henkilökunnalle. Viimeistään kaksi viikkoa ennen retkeä, mutta mieluiten heti kun retken ajankohta on tiedossa.

– Kansallispuiston henkilökuntaan kannattaa olla yhteydessä myös markkinointimielessä. Kannattaa kysyä, jos he voisivat auttaa tiedottamisessa, Aaltio kannustaa.

Kansallispuistoissa käydään paljon. Vuonna 2011 laskettiin puistoissa yhteensä yli kaksi miljoonaa käyntiä. Useimmat suomalaiset lienevätkin käyneet jossakin kansallispuistossa elämänsä aikana.

Suomen 37 kansallispuistoa esittelevät hienointa suomalaista luontoa. Kansallispuistot ovat suuria luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa.  Suosituimpia vierailukohteita ovat pohjoisessa Pallas-Yllästunturin sekä Urho Kekkosen kansallispuisto ja Etelä-Suomessa Nuuksion ja Kolin kansallispuisto. Osa puistoista on suurelle yleisölle vieraampia eikä niitä nimestä edes tunnisteta.

suomenlatu.fi/75retkea