Suomen Ladun ulkoilulähettiläinä vuonna 2022 toimii kirjava joukko ulkoilijoita

03.03.2022|Osallistu Ulkoile Vaikuta

Suomen Ladun ulkoilulähettilääksi haki lähes sata ulkoilijaa ympäri Suomen. Uudet ulkoilulähettiläät ovat aloittaneet tehtävässään maaliskuun alussa.

Taina Renkonen on yksi vuoden 2022 ulkoilulähettiläistä ja jakaa @seikkailupyorailija-tilillään retkipyöräilykokemuksiaan. Kuva: Taina Renkonen

Suomen Latu haki tammi-helmikuun taitteessa uusia ulkoilulähettiläitä vuodelle 2022. Hakemuksia saimme lähes sata. Ulkoilulähettiläiksi valikoitui 21 upeaa ulkoilijaa.

Ulkoilulähettiläät jakavat Instagramissa kuvia ja tarinoita omista ulkoilukokemuksistaan. Heiltä voi saada ideoita ja vinkkejä luonnossa liikkumiseen. Samalla seuraajat pääsevät näkemään, millaista on ulkoilu on eri puolilla Suomea.

Ulkoilulähettiläiden kuvia ja tarinoita jaetaan Suomen Ladun Instagramissa. Ulkoilulähettiläiden henkilökohtaiset tilit kannattaa kuitenkin ottaa seurantaan, jotta ei jää paitsi yhdestäkään ulkoilutarinasta. Kaikki ulkoilulähettiläiden julkaisut löytyvät aihetunnisteella #ulkoilulähettiläs.

Uudet ulkoilulähettiläät esittäytyvät


@rikun_mtb_juttuja
"Olen Riku Tuusulan Jokelasta. Toimin maastopyöräilyn ohjaajana Tuusulan Latu ja Pyörässä. Viihdyn paremmin ulkona kuin sisällä sohvalla. Lähiretket perheen kanssa antaa voimaa arkeen."

@takapihalta
“Olen Marko, monipuolinen ulkoilija Espoosta. Laji valikoituu ensisijaisesti kelin ja sitten mielentilan perusteella. Aloitan pieniä ja suuria seikkailuja takapihalta.” 

@ihanastipihalla_
“Täällä Heidi ja Maiju, naiset @ihanastipihalla_ tilin takana. Meidän seurassa ei jää epäselväksi, että kaikki hommat eivät aina ole ihan hanskassa. Meitä se ei haittaa! Vauhti korjaa virheet. Luvassa siis huonoa huumoria, elämäniloa, retkeilyä ja luontoliikuntaa. Toivottavasti mahdollisimman moni inspiroituu kokeilemaan uutta meidän innoittamana!”

@ik81kala
“Moikka. Olen Jukka Ikkala Hyvinkäältä. Minun ulkoilulähettiläskautena tulette olemaan mukanani enimmäkseen polkujuoksun merkeissä, mutta myös toki muutenkin ulkoillen. Polkujuoksua tulen myös ohjaamaan Hyvinkään Ladun lenkeillä kunhan saan käytyä keväällä polkujuoksun ohjaajakurssin. Muistetaan kaikki nauttia kukin tavallamme ulkoilusta ja muistakaa, että ei ole yhtä ja oikeaa tapaa liikkua vaan kukin tyylillään.”

@the_kipinamikko
"Olen Mikko, Helsingissä asuva koko Suomen kansalainen, lähiluonnon tutkimusmatkailija, lapinkävijä ja luontokuvaaja. Ulkoilijana olen monipuolinen sekakäyttäjä, jonka sydäntä lähellä ovat luontoretkeilyn lisäksi hiihto ja talviuinti."

@korhosleena
"Hei, olen Leena Savonlinnasta. Rakastan vaellusta, retkeilyä ja polkujuoksua, mutta viihdyn luonnossa mainiosti lajista riippumatta. Ulkoilulähettiläänä vien sinut mukaani seikkailuille ja retkille, mutta myös ihan tavallisille arkiulkoiluille. Saan valtavasti voimaa luonnosta ja toivon mukaan voin välittää sitä myös sinulle!" 

@annamatildavalli
“Moikka, oon Anna ja asun nykyisin Helsingissä keskuspuiston laidalla. Oon intohimoinen seikkailija ja luonnosta nauttija. Lajit ja tekeminen vaihtuvat vuodenaikojen mukana, mut yleensä hyvä fiilis jatkuu!”

@seikkailupyorailija
“Moikka! Mä oon Taina ja intohimoni on retkipyöräily. Pyörän selässä saatan tulla vastaan milloin missäkin. Oon spontaani fiilistelijä ja se välittyy varmasti myös retkistooreissani. “

@miikka.kallio
"Moikka, olen Miikka ja etsin luonnosta aarteita maisemien ja luonnonelementtien muodossa. Luistellessa etsin parasta jäätä, meloessa hieman aaltojakin ja yleisesti etsin mielenkiintoisia retkikohteita. Esittelen myös turvallisuusnäkökohtia luonnossa liikkumiseen. Asun Lahdessa ja seikkailen siellä sun täällä."

@kukkisinstas
"Hei, olen Kirsi Lappeenrannasta - ulkoilmaihminen kesät talvet! Sydäntä lähinnä polkujuoksu, etenkin juoksuvaellus riippumattoillen. Liikun luonnossa myös meloen, retkeillen ja pyöräillen. Talvisin retkiluistelen, hiihdän, lumikenkäilen ja pulahtan mielelläni avantoon."

@tomi.jaakkola
"Moi, me ollaan Sumi ja Tomi. Me tykätään ulkoilla tosi paljon yhdessä. Sumilla on Rettin oireyhtymä, mikä vaikeuttaa liikkumista paljon. Siksi meidän on keksittävä erilaisia ratkaisuja luonnossa liikkumiseen. Tästä syntyi meidän yhteinen triathlon-projekti, jossa meillä on tavoitteena suorittaa täysmatkan Ironman tänä vuonna. Tervetuloa seuraamaan Team Jaakkolan seikkailua!"

@t_arumaista
"Hei! Olen Taru, eräopasopiskelija Muoniosta. Harrastan mielelläni kaikkea mahdollista, mitä ulkona vain pystyy tekemään ja kokeilen innolla uusia lajeja. Tärkeintä on parhaan retkikaverini eli koirani kanssa seikkailu lähiluonnossa ja toisinaan vähän kauempanakin. Toivon, että voin jakaa ihmisille inspiraatiota oman näköisen elämän elämiseen ja vinkkejä retkiin, ulkoiluun, opintoihin tai vaikka koiran kanssa puuhailuun."

@s.i.n.i.t
"Moikka olen Sini! Iloinen ja aito huvinvuoksiliikkuja. Liikun ja ulkoilen, koska se on kivaa. En ota asioita liian vakavasti ja jokaisella mun lenkillä on aikaa pysähtyä kuvaamaan kauniita maisemia. Sen mitä teen, teen rakkaudesta lajiin ja laji taas voi olla mikä tahansa."

@baabislainen
"Moikka! Mä oon Anna Hyvinkäältä ja melonta on intohimoni. Kotikaupungin vesistöt ovat kovin pieniä, joten kajakin nokka kääntyy milloin mihinkin. Nähdään vesillä!"

@idameril
"Hellou! Oon Meriläinen Ida Jyväskylästä, hiihtäjä ja hiihtovalmentaja. Välitän ulkona liikkumisen sekä hiihdon ilosanomaa! Haluan kannustaa siihen, että kaikenikäiset vauvasta vaariin voivat liikkua monipuolisesti omalla tavallaan."

@raninainen
"Hei! Olen Rani, Suomen Ladun ulkoilulähettiläs Espoosta. Tykkään juosta, geokätköillä ja jumpata lähiluonnossa. Innostun helposti kokeilemaan uusia lajeja ja tapoja nauttia ulkoilmasta. Kanssani ulkoilee usein myös sekarotuinen Lusi-koira, mieheni ja kaksi poikaamme. Tervetuloa seuraamaan!"

@lastenluonto
"Olen Ilona, kahden lapsen äiti Akaasta. Tällä hetkellä ulkoilut kuluvat lasten kanssa touhutessa ja siihen vinkkejä jaankin tililläni. Ulkoilemme paljon kotipihassa ja lähimetsässä. Välillä retkeilemme vähän kauemmaksikin." 

@yesusanna
"Olen Susanna, joka etsii rajojansa. Olen neljän lapsen äiti ja hurmurin vaimo, intohimoinen ulkoilija ja retkeilijä. Lapset eivät ole este harrastamiselle, päinvastoin - he ovat parhaita retki- ja lenkkikavereita. Sometan positiivista lapsiperhesäätöä ja ulkoilmaelämää."

@suvi_ko
"Moikka! Olen Suvi, luontoelämysten suurkuluttaja, kestävyysurheilun sekakäyttäjä ja yksi Suomen Ladun tämän vuoden ulkoilulähettiläistä. Polkujuoksu, hiihto, maastopyöräily ja vaellus ovat erityisen lähellä sydäntäni. IG:ssäni pääset seuraamaan pieniä ja suuria seikkailuja ja arkea Tunturi-Lapissa."