Suomen Ladun syyspäivät Rokualla

26.10.2019|Osallistu Ulkoile Vaikuta

Utajärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Pentti Tuovinen avasi Suomen Ladun syyspäivät Rokualla.

Utajärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Pentti Tuovinen avasi Suomen Ladun syyspäivät Rokualla.

Hän toivotti meidät lämpimästi tervetuilleksi lapsi- ja perheystävällisen, moderniin teknologiaan panostavan ja hyvillä ulkoilumahdollisuuksilla varustetun Utajärven kunnan vieraiksi geologisesti ainutlaatuisen Rokua UNESCO Global Geoparkin jäkäläntäyteisten kangasmetsien ja muun upean luonnon keskelle.

Sunnuntaina on ohjelmassa monen kokousedustajan odottama uuden puheenjohtajan valinta. Valintaa on valmistellut raati, jonka puheenjohtaja Ilkka Vuori esitteli raadin työtä. Raati päätyi suosittelemaan Kirre Palmin valintaa seuraavaksi puheenjohtajaksi.

“Valmisteluraadin perusteellisen punninnan tuloksena Kirre Palmi täyttää erittäin hyvin ne kriteerit, jotka uudelle puheenjohtajalle on asetettu”, Vuori summasi.

Valmisteluraadin työstä voit lukea lisää täältä.

Seuraavaksi Katja Virkkunen, Oulun Energian johtaja ja innokas ulkoilija, piti luennon aiheesta ”Ota oma energia haltuun!”.

Kuulimme yksittäisten ihmisten, organisaatioiden ja ihmisjoukkojen energioista ja niiden eri laaduista. Tutustuimme siihen miten nämä eri ryhmät energisoituvat, mistä saavat energiansa, miten ne näyttävät ja käyttävät energiansa eri tavoin sekä saimme erilaisia työkaluja ja näkökulmia energian hallintaan.

Lauantai-ilta huipentui Suomen Ladun nykyisen puheenjohtajan Pekka Alasen kiitosjuhlaan.

Pekka Alanen on luotsannut Suomen Latu jo 15 vuoden ajan ja juhlassa kuultiinkin Teddykarhujen huviretki -kappaleeseen sovitetut sanat, jossa Pekkaa muisteltiin ja kiiteltiin vuolaasti:

“Nyt Latu-Pekalle kiitokset oijoijoi
ja oikein suuret yhteiset soisoisoi.

Ei Suomen Latu milloinkaan voi
Latu-Pekkaa unhoittaa ja latuväki toivottaa
monta retkeä ihanaa!”

Jäsenistö muisti Pekkaa uudella älypuhelimella, jotta yhteydet toimivat myös jatkossa. Pekan vanhassa puhelimessa ei ollut mahdollista käyttää Whatsapp-sovellusta, joten nyt kelpaa lähettää ulkoiluterveisiä. Pekka sai lahjaksi myös pitkän ja lämpimän torkkupeiton, jonka Suomen Ladun jäsenyhdistykset olivat yhdessä kutoneet.  

Järjestön virallinen syyskokous pidetään sunnuntaina klo 9.00 alkaen Rokua Health & Spa:ssa. Varsinaisessa kokouksessa hyväksytään Suomen Ladun toimintasuunnitelma ja talousarvio 2020 sekä valitaan uusi puheenjohtaja.

Kuvat: Sampsa Sulonen / Suomen Latu

Kommentoi