Suomen Ladun Kevätpäivät vietettiin Turussa

25.04.2022|Liikuttaja: Kaikki uutiset Osallistu Yhdistyspalvelut

Suomen Ladun aktiiviset vapaaehtoiset kokoontuivat Turun Ruissaloon 22.-24.4.2022.

Suomen Ladun kevätpäivät kokosivat Ruissaloon lähes 100 vapaaehtoista.

Vapaaehtoisten yhteinen viikonloppu sisälsi rentoa yhdessäoloa, työpajoja ja järjestön kevätkokouksen. Perjantai-iltana järjestettiin hallituksen kokous. Muut osallistujat viettivät illan ulkoillen.

Lauantaiaamupäivän työpajoissa keskusteltiin muun muassa jäsenyhdistysten tukemisesta, Suomen Ladun ja jäsenyhdistysten uusista yhteisistä laji- ja toiminta-avauksista sekä tehokkaasta tapahtumaviestinnästä. Iltapäivän strategiatyöskentelypajat pidettiin Ruissalo Span aurinkoisella terassilla. Työpajojen tuloksena syntyi suuri määrä toimenpide-ehdotuksia 2022-2028 strategiakauden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Gaala-illassa huomioitiin merkittäviä ulkoilijoita ja ulkoilutekoja

Gaalassa palkittiin Vuoden jäsenyhdistyksenä Jyväskylän Latu. Vuoden vapaaehtoinen -tunnustuksen sai Päivi Pohjola Auranmaan Ladusta ja Polusta. Vuoden ulkoilijaksi valittiin Olavi Hiltunen Juankosken Kuntoilijoista. Vuoden innostaja on Jukka Alinikula Turun Ladusta.

Ruissalossa jaettiin myös opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan ja urheilun ansioristit ja -mitalit, jotka on myönnetty Suomen Ladun jäsenyhdistysten aktiiveille ansioista liikuntakulttuurin ja urheilun parissa.

Kevätkokouksessa palkittiin Vuoden liikuttaja 

Sunnuntain kevätkokoukseen osallistui 86 yhdistystä ja 111 virallista kokousedustajaa. Kokouksen aluksi palkittiin Vuoden liikuttaja -tunnustuksella Tahko Pihkala -seuran Kävelykipinä-tapahtuma. Kevätkokous hyväksyi vuosikertomuksen ja vahvisti tilinpäätöksen 2021. Kokouksessa vahvistettiin muun muassa päätös unelmasta vuodelle 2038, päätavoitteista uudelle strategiakaudelle 2022-2028 sekä vuoden 2023 päätapahtumat. Lisäksi kokouksessa päätettiin jäsenmaksuosuuksien korottamisesta. 

Kaikki päätösesitykset hyväksyttiin. Kokouksen pöytäkirja lisätään yhdistyspalveluiden sivuille, kun pöytäkirja valmistuu ja on hyväksytty.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille yhteisestä viikonlopusta. Seuraavan kerran vapaaehtoiset kokoontuvat Syyspäiville Helsinkiin 28.-30.10.2022.