Kunniajäsen Ilkka Vuori on poissa

25.10.2022|Osallistu

Suomen Ladun entinen puheenjohtaja ja kunniajäsen professori Ilkka Vuori on kuollut.

Suomen Ladun kunniajäsen, professori Ilkka Vuori on kuollut 85-vuoden iässä.

Ilkka Vuori toimi Suomen Ladun hallituksen puheenjohtajana vuosina 1996–2004. Vuoren puheenjohtajakausia leimasi nopean kasvun aika järjestössä: Suomen Ladun toiminta laajentui erityisesti sauvakävelyn myötä uusille ulkoilun alueille, jäsenmäärä ja liikevaihto kaksinkertaistuivat sekä uusia liikuntatapahtumia aloitettiin.

Näin jälkikäteen on helppo nähdä, että Ilkka Vuoren taidot löytää uutta sisältöä ja taustaa palvelivat aikanaan Suomen Ladun kehittymistä kaiken ulkoilun keskusjärjestöksi.

Ilkka Vuori tunnettiin Suomen Ladun järjestötyön lisäksi myös terveysliikunta-termin isänä, toimihan hän 20 vuotta UKK-instituutin johtajana. Vuori on julkaissut nelisen sataa tieteellistä julkaisua lähinnä liikuntafysiologian ja -lääketieteen alalta sekä oppikirjoja ja yleistajuisia kirjoituksia ja kirjoja.

Latu&Polku-lehden (7/2004) pääkirjoituksessaan Vuori kirjoittaa:

”Hyvät latulaiset. Olen saanut olla mukananne pitkähköllä vaelluksella edistämässä suomalaista liikuntaa. Olette antaneet minulle tälle vaellukselle oppaan luottamustehtävän. Toivon suunnan olleen oikean ja matkavauhdin sopivan. Olemme lähestyneet hyvän yhteishengen vallitessa yhteistä päämääräämme kappaleen matkaa, ehkäpä poron ------:n verran. Minulle tämä vaellus on antanut paljon. Sydämelliset kiitokset kaikille myötävaeltajille ja -vaikuttajille.”

Ilkka Vuori kutsuttiin järjestön kunniajäseneksi vuonna 1996.

Suomen Latu ottaa osaa läheisten suruun.

Kommentoi