Ulkona kuin lumiukko -kampanja alkaa helmikuussa

30.01.2020|Lastentoiminta Ulkoile Ulkona kuin Lumiukko -kampanja

Kolmannen kerran järjestettävän kampanjan tavoitteena on saada suomalaiset nauttimaan ulkoilusta ja samalla rakentamaan hyvää mieltä ympäristöönsä.

Kuva: Sampsa Sulonen

Kuluva talvi on tuonut harmaita hiuksia monille talvitapahtumien järjestäjille. Viime päivinä lumiraja on onneksi alkanut laskeutua etelämmäs, vaikka edelleen osassa maata on syyskelit. 

Kolmatta kertaa järjestettävä Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -kampanja on nyt haasteen edessä: tavoitteena olisi rakentaa vähintään 10 000 lumiukkoa ympäri Suomen, mutta se vaatisi pysyvän lumipeitteen koko maassa.  

“Luotamme kuitenkin siihen, että rannikkoseutujen asukkaat ovat luovia. Millaisia lumiukkoja syntyykään lumettomana talvena? Jäämme jännityksellä odottamaan”, kampanjasta vastaava Saija Suominen pohtii.

Kampanjan sivuilta löytyy lumiukkolaskuri, johon rakentamansa lumiukot voi ilmoittaa. Laskurista selviää maaliskuussa Suomen “lumiukkoisin kunta”. Viime vuonna voiton vei Helsinki, joka joutuu nyt antamaan ainakin alkukampanjan ajan tasoitusta muille.

Karttapalvelussa voi ilmoittaa vain rakennettujen lumiukkojen määrän, joten lumiukkokuvat Suomen Latu toivoo jaettavan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #UlkonaKuinLumiukko.

Lumiukkoja voi ilmoittaa laskuriin 8.3. asti.

Tapahtumia ympäri Suomen

Monella paikkakunnalla kampanjatapahtumia on jouduttu lumenpuutteen takia siirtämään tai perumaan. Kuopiossa päästään kuitenkin aloittamaan sunnuntaina 2.2. klo 10–15 Pilpan majalla järjestettävällä koko perheen lumileikki-tapahtumalla. 

Salossa vietetään samana päivänä talvipäivää klo 13 Taival-Tuvalla, lumitilanteesta riippumatta. Samaan aikaan Pellossa, Ritavalkealla nautitaan runsaasta lumesta ja rakennetaan lumiukkoja klo 13–15. 

Helsingissä Paloheinän lähialueen satoja päiväkotilapsia on kutsuttu rakentamaan lumiukkoja Paloheinän ulkoilualueelle ja leikkimään ulkoleikkejä tiistaina 4.2. Tapahtuma järjestetään klo 9-11 Suomen Ladun vuokraamon vieressä (os. Pakilantie 124). Media on lämpimästi tervetullut paikalle.

Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät kampanjan aikana ympäri Suomen 75 lumiukkotapahtumaa. Lisäksi 130 päiväkotia on tilannut kampanjamateriaalit omiin tapahtumiinsa. Tietoa avoimista tapahtumista Suomen Ladun kampanjasivulta.

Tilaa lumiukko ystävänpäivälahjaksi

Lumiukko piristää aina ympäristöään, ja erityisesti se ilahduttaa ystävänpäivänä. Ulkona kuin lumiukko -kampanjan verkkosivuilta löytyy tilauslomake, jolla voi “tilata” lumiukon ystävänpäivän yllätykseksi läheiselleen tai arvostamalleen yhteisölle. 

“Kampanjasivuilla voi ehdottaa henkilöä tai yhteisöä, joka ansaitsi lumiukon ystävänpäivälahjaksi. Suomen Latu valitsee 10 parasta ehdotusta, ja lumiukot toteutetaan 14.2. joko yhdessä ehdottajan kanssa tai pelkästään Suomen Ladun "lumiukkopartioiden" avulla”, Saija Suominen kertoo.

Ehdotuksia otetaan vastaan 7.2. asti.  

suomenlatu.fi/lumiukko

Kommentoi