Uutisarkisto

Image
Image

Suomalaiset innostuivat lumiukoista

15.03.2018

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan peräti 30 % suomalaisista rakensi lumiukon tänä talvena. Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko-kampanjaan ja sen tapahtumiin osallistui tammi-maaliskuussa yli 50 000 suomalaista.

“Talvinen yhdessä ulkoilu ja lumileikit kiinnostavat perheitä edelleen. Olemme iloisia, että pystyimme tarjoamaan myös pakkaslumelle sopivan tavan tehdä lumiukkoja. Tapahtumissa ympäri Suomen on näkynyt runsaasti iloisia kasvoja lumiukkojen parissa“, iloitsee Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson.

Tänä talvena ei suojasää taannut lumiukkokelejä, joten Suomen Ladun tuottamasta ohjevideosta "Näin teet lumiukon pakkaslumesta" oli apua monille.

Suomen Ladun jäsenyhdistykset toteuttivat kampanjan aikana lumiukkopuistoja kymmenille eri paikkakunnille. Laumoittain persoonallisia lumiukkoja rakennettiin yhdessä paikallisten perheiden ja koulujen kanssa muun muassa Heinolaan, Joensuuhun, Kauhajoelle, Tornioon, Mikkeliin, Hämeenlinnaan ja Kuusamoon. Puistot lumiukkoineen ilahduttavat edelleen ohikulkijoita useilla paikkakunnilla.

“Tavoitteena oli rakentaa eri paikkakunnille kullekin 80 lumiukkoa ja tämä tavoite ylittyi reippaasti! Lumiukkotalkoisiin oli helppo saada osallistujia mukaan ja etenkin koulut ja päiväkodit ovat intoutuneet tekemään upeita luomuksia lumesta”, kiittelee kampanjan koordinaattori Hanna Laakso.

Myös #UlkonaKuinLumiukko-kampanjan tunnettuus on todella hyvä: Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan kampanjasta oli kuullut peräti 24 % suomalaisista.

Kampanjan aikana tehtyjä lumiukkoja voi ihailla Instagramissa tunnisteella #UlkonaKuinLumiukko tai kampanjan verkkosivuilla osoitteessa www.suomenlatu.fi/ulkonakuinlumiukko.

Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi 504 15–79-vuotiasta suomalaista ympäri maata. Kysely toteutettiin 12.–13.3.2018.