Mikä on tapahtuma?

Tapahtumia on olemassa hyvin laaja kirjo ja myös tapahtumien teemat, kohderyhmät ja sisällöt vaihtelevat laajasti. Tapahtumia on isoja ja pieniä. On olemassa esimerkiksi tapahtumia, joita vietetään lähipiirin kesken tai suuria yleisötapahtumia, jotka keräävät tuhansittain ihmisiä. Vaikka erilaisia tapahtumia järjestetään hyvin paljon, käytetään niiden järjestämisessä ja suunnittelussa melko samanlaista pohjaa. Perusasiat ovat nimittäin samat kaikenlaisissa tapahtumissa. Tälle sivustolle on koottu tietoa kaikista tapahtumatuotantoon liittyvistä osa-alueista.

Tapahtuman määritelmä

Suomen Ladussa tapahtumalla tarkoitetaan yksittäistä, aikaan ja paikkaan sidottua kaikille avointa tilaisuutta, jossa on ulkoiluun painottuvaa ohjattua tai omatoimista ohjelmaa. Tapahtuma voi olla kertaluontoinen tai esimerkiksi vuosittain toistuva. Tapahtuma on aina suunniteltu kokonaisuus ja sillä on vastuullinen järjestäjä sekä selkeä tavoite. Tapahtumien viestintä ja markkinointi on aina suunnaattu myös jäsenistön ulkopuolelle. Tapahtuma voi olla osa suurempaa kampanjaa tai tapahtumien sarjaa.

Onnistuneen tapahtuman tunnusmerkit

Olemme luoneet Suomen Ladulle onnistuneen tapahtuman tunusmerkit, joiden avulla pystyt mittaamaan tapahtumien onnistumista.

Ohjeet ja vinkit tapahtumajärjestäjälle

 


Etkö löytänyt etsimääsi tietoa sivuilta tai kaipaat muuten vain apua tai haluat antaa palautetta?


Asiantuntija, tapahtumat
Petteri Tiainen
0505566844
petteri.tiainen@suomenlatu.fi