Juhli 100-vuotiasta Suomea − Järjestä tapahtuma Luonnon päivänä

Suomen Latu on mukana Suomen luonnon päivän tapahtumissa vuonna 2017. Rohkaisemme ja tuemme jäsenyhdistyksiämme järjestämään tapahtumia. Tarjoamme yhdistyksille jokaiselle päivälle valmiita ideoita ja materiaalia, joilla se voi toteuttaa oman juhlatapahtumansa. Toiveenamme on, että yhdistys järjestää tapahtuman ainakin yhtenä juhlapäivistä. 

Alla lisätietoa tapahtumapäivistä. 

Villiinny keväästä 20.5.

Toukokuun Luonnon päivässä villiinnytään keväisestä luonnosta. Jäsenyhdistyksille tarjotaan tukea kolmelle eri tapahtumalle. Tuki sisältää tapahtumien järjestelyohjeet sekä oheismateriaalia tapahtuman tueksi. Yhdistys voi itse valita, minkä tapahtuman järjestää. Tapahtumiin kannattaa myös hakea paikallisia yhteistyötahoja muista yhdistyksistä (esim. Martat, ympäristöyhdistykset, lintuyhdistykset, urheiluseurat).

Tuettavat tapahtumat:
• Villiyrttiretki latuyhdistyksen omin voimin tai yhteistyössä esim. paikallisen marttayhdistyksen kanssa
• Maastopyöräilytapahtuma tai perinteinen Yhdessä pyöräillen -päivä
• Linturetki lähikohteeseen

Nuku yö ulkona 17.6.

Tapahtumalla on omat verkkosivut. Tutustu!

Suomen Latu haastaa 17.6.2017 kaikki nukkumaan yönsä ulkona. Nuuksion ja Salamajärven Kansallispuistoihin perustetaan isot Metsähotellit, joissa voi varata paikan erilaisista metsäisistä majoitteista. Evolla, Repovedellä ja Teijossa toteutetaan ohjelmalliset toimintakeskukset, joissa yövytään omilla teltoilla. Lisäksi tavoitteena on järjestää kymmeniä pienempiä Nuku yö ulkona -tapahtumia ympäri maata.

Tavoitteena on saada yli 10 000 suomalaista yhtäaikaa retkeilemään suomalaiseen luontoon ja Nukkumaan yö ulkona!
Suomen Latu tuottaa ja lähettää yhdistyksille materiaalia sisällön toteutukseen sekä muuta tapahtumamateriaalia järjestelyjen tueksi.

Ilmoita yhdistyksesi Nuku yö ulkona-tapahtuma tästä!

Juhli luontoa 26.8.

Luonnon päivät huipentuvat elokuun viimeisenä lauantaina 26.8.2017. Suomen luonnon päivänä, sata päivää ennen itsenäisyyspäivää, kuorot kajauttavat kansallispuistoissa, nostetaan malja Suomen luonnolle ja juhlitaan luonnon helmassa.

Jäsenyhdistyksiä ja latualueita innostetaan järjestämään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa retkiä jokaiseen 40 kansallispuistoon, laavulle tai latumajalle. Kansallispuistoihin lähdetään yhdessä retkelle, nauttimaan siellä järjestetystä konsertista ja yhdessäolosta, juhlistamaan vapaaehtoistoimintaa sekä juhlimaan Suomen luontoa. Suomen Latu tarjoaa materiaali- tai kuljetuskustannustukea 40 juhlalle.

Ilmoita yhdistyksesi Juhli luontoa-tapahtuma tästä!

Juhli Muumien kanssa kaikkina luonnon päivinä

Muumien ja Suomen Ladun yhteistyötä tulee ensi vuonna täyteen 60 vuotta! Kannustamme yhdistyksiä järjestämään Luonnon päivien 2017 perheretket/tapahtumat muumiteemalla. Muumiperheen ulkoilukoulu-teeman voi valita kaikkiin neljään ajankohtaan tai yksittäiselle Suomen luonnon päivälle.

Yhdistyksille jaetaan toimintaa tukevaa materiaalia mm:
• Muumiperheen rastipolkutaulut, valmiit leikki-ideat ohjattuihin leikkeihin, Muumien ulkoilukoulujen tarroja, diplomi retkeen
osallistujille
• Muumipeikon retket -kirjoja ja näihin liittyviä retkitehtävävihkoja
• Ylimääräisiä ilmaispaikkoja ohjaajakursseille tapahtuman järjestäville yhdistyksille

Ideoita sisällöiksi:
• Muumiperheen tapahtuma: hiihto, lumikenkäily, pyöräily, yöretki, juhla jne.
• Muumiperheen rastipolku
• Ohjatut muumileikit
• Oheisohjelmaa vuodenajan mukaan: pulkkamäki, kevätluonnon tarkkailu, nuotiopaikka, laulua, soittoa ja tanssia