Perheliikunta

Lapset liikuttavat aikuisia ja aikuiset lapsia

Kaikilla on päiviä, jolloin liikunnan harrastaminen ei tule edes mieleen ja monella liikkumaan lähtiessä pisin matka on sohvalta ulko-ovelle. Samalla monet perheet haluavat panostaa lasten laadukkaaseen ja tavoitteelliseen harrastustoimintaan, mutta kuitenkin tuskaillaan siihen kuluvaa aikaa ja rahaa tai niiden puutetta. Helposti voi jäädä huomaamatta, että oman kodin ympäristö ja luonto on ilmainen puuhamaa, jossa aikuiset ja lapset voivat liikkua yhdessä ihan ilman aikatauluja.

Vai millaisia ajatuksia herättävät pulkkamäki, metsäretki, frisbeegolf, talvirieha tai pyöräily? Hauskaa yhdessäoloa, jossa liikunta on mukana kuin varkain.  

 

 

Ajankohtaista

 

Nyt pelataan Luontobingoa!

Kesä on oivallista aikaa lähteä koko perheen voimin ulos pelaamaan Luontobingoa.

Voit tulostaa itsellesi bingo -pohjan tästä linkistä (PDF, avautuu uuteen välilehteen).
Alla vielä ohjeet, jotka löytyvät myös tulostettavasta pohjasta. Antoisia bingohetkiä!

Etsikää yhdessä ruudukossa olevia asioita luonnosta. Kun löydätte jotakin, merkitkää se ruudukkoon. Saatuanne viiden suoran vaaka- tai pystysuunnassa tai vinottain, huutakaa yhdessä: BINGO!

Vaihtoehtoisesti voitte sopia, että bingon saa vasta kun kaikki ruudukon asiat ovat löytyneet. Ruudukon voi tehdä myös itse ja keksiä sinne asioita, joita luonnosta olisi kiva etsiä.

 

Perheliikunta tutuksi -koulutukset Suomen Ladun ja Sydänliiton jäsenyhdistyksille

La 25.8.2018 Rovaniemi, ilmoittaudu tästä

Mitä on perheliikunta? Miten järjestän perheliikuntaa ja mitä silloin pitää ottaa huomioon?
Ainakin näihin kysymyksiin saat vastauksen Perheliikunta tutuksi –koulutuksessa. Koulutuksessa perehdytään perheliikunnan erityispiirteisiin ja saat käytännön vinkkejä perheliikuntaan eri vuodenaikoina. Koulutukseen voivat osallistua kaikki Suomen Ladun ja Sydänliiton jäsenyhdistyksen jäsenet, jotka haluavat tarjota aikuisten ja lasten yhteisiä hauskoja ulkoliikuntahetkiä ja elämyksiä omana toimintanaan tai osana muuta yhdistyksen toimintaa. Kurssi on osallistujille maksuton. 
 

Perheliikunnan kehittämishanke

Suomen Ladussa käynnistyi syksyllä 2016 kolmevuotinen Perheliikunnan kehittämishanke, jonka tavoitteena on kehittää erityisesti matalan kynnyksen toimintaa perheille. Hanke saa Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta. Lisää tietoa hankkeesta löydät täältä