Perheliikunta

Lapset liikuttavat aikuisia ja aikuiset lapsia

Harrastamisen ei tarvitse olla kallista, eikä "merta edemmäs tarvitse lähteä kalaan". Helposti voi jäädä huomaamatta, että oman kodin ympäristöstä voi löytyä ilmainen puuhamaa, jossa aikuiset ja lapset voivat liikkua yhdessä ihan ilman aikatauluja. Nappaa tästä Suomen Ladun perheliikuntavinkit kaikkiin vuodenaikoihin.

 

Ajankohtaista

Oittaan perhepäivät

Suomen Latu on palannut Espoon Oittaalle! 

Joka kuukauden ensimmäinen lauantai on Suomen Latu Oittaalla perhepäivä. Silloin kaikenikäiset ja-kuntoiset ulkoilijat pääsevät tutustumaan ohjatusti erilaisiin luonnossa liikkumisen muotoihin.

Tapahtumapäivänä Suomen Latu Oittaan välinevuokraamo tarjoaa omatoimiseen ulkoiluun -20% alennuksen kaikkien välineiden vuokrasta, kun aikuinen ja alle 15-vuotias lapsi vuokraavat yhdessä. 

Tapahtuma ja ohjatut lajikokeilut sekä niissä tarvittavien välineiden käyttö ovat maksuttomia.

Vuoden 2018 perhepäivien teemat:
4.8. Melonta ja frisbeegolf
1.9. Maastopyöräily ja lautapelit pihapeleinä
6.10. Polkujuoksu ja metsäparkour
3.11. Koko perheen hämärähommat
1.12. Muumiperheen kaamosretki

Nyt pelataan Luontobingoa!

Kesä on oivallista aikaa lähteä koko perheen voimin ulos pelaamaan Luontobingoa.

Voit tulostaa itsellesi bingo -pohjan tästä linkistä (PDF, avautuu uuteen välilehteen).
Alla vielä ohjeet, jotka löytyvät myös tulostettavasta pohjasta. Antoisia bingohetkiä!

Etsikää yhdessä ruudukossa olevia asioita luonnosta. Kun löydätte jotakin, merkitkää se ruudukkoon. Saatuanne viiden suoran vaaka- tai pystysuunnassa tai vinottain, huutakaa yhdessä: BINGO!

Vaihtoehtoisesti voitte sopia, että bingon saa vasta kun kaikki ruudukon asiat ovat löytyneet. Ruudukon voi tehdä myös itse ja keksiä sinne asioita, joita luonnosta olisi kiva etsiä.

Perheliikunnan kehittämishanke

Suomen Ladussa käynnistyi syksyllä 2016 kolmevuotinen Perheliikunnan kehittämishanke, jonka tavoitteena on kehittää erityisesti matalan kynnyksen toimintaa perheille. Hanke saa Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta. Lisää tietoa hankkeesta löydät täältä