Osallistu Suomen Ladun hiihtokilometrikisaan

Osallistu Suomen Ladun hiihtokilometrikisaan

to 11. tammikuuta 2018 16.26.00

Suomen Latu haastaa tänä talvena hiihtokansan leikkimieliseen kilometrikisaan. Osallistuminen haasteeseen on maksutonta, mutta vaatii WeFitter-nimisen sovelluksen lataamista ja siihen rekisteröitymistä.

WeFitter-sovellus tukee useimpia seurantalaitteita ja -sovelluksia, joten palveluun ei tarvitse erikseen syöttää hiihdettyjä kilometrejä, vaan ne siirtyvät sovellukseen automaattisesti.

”Yksilökilpailun lisäksi haluamme herätellä vanhaa kansanhiihtoperinnettä: jokainen osallistuja kerryttää kilometrejä myös kotikunnalleen tai -kaupungilleen”, Suomen Ladun viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen kertoo.

Haasteen aikana siis selviää, millä paikkakunnalla hiihdetään Suomen eniten.

Hiihtokilometrikisan päätarkoituksena ei ole kuitenkaan kilpailu, vaan pikemminkin houkutella ihmiset ladulle nauttimaan talvesta ja liikunnasta – ja samalla keräämään kilometrejä.

”Haasteessa on myös yhteinen tavoite kaikille osallistujille: saammeko yhdessä miljoona hiihtokilometriä kasaan?”

Kilometrikisa avautuu perjantaina 12.1. klo 8 osoitteessa www.wefitter.com/challenges/hiihtokilometrikisa. WeFitter-sovelluksen voi ladata joko Play-kaupasta tai App Storesta.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan majoituslahjakortti Suomen Latu Kiilopäälle (arvo 800 €). Eniten kilometrejä haasteen aikana hiihtänyt taas saa omakseen Garminin Vivoactive 3 -älykellon (sh. 349 €). Haasteen aikana arvotaan myös 5 kpl Startin uusia Ultra Gel -luistovoiteita (sh. 24,90 €).  

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

wefitter

Hei, aioin osallistua. En ymmärrä osallistumista, miten jatketaan kirjautumisrn jälkeen. Sain wefitter postia mailina. Onko se turvallinen, kerää tietoa? Miten saa pois? Ei toimi minulla. Minulla on win puhelin. En löytänyt siihen mitään ohjelmaa kaupasta. Runtastic kai olisi, mutta se ei toimi lukee ohjeissa. Käytän sportstarckeria itse, mutta ei ole luettelossa.
Harmi olisin mielellään osallistunut.

- la 13. tammikuuta 2018 02.02.47

Hiihtokilometrit

Ihmettelen miksi hiihtokiloometrejä ei voi syöttää mihinkään ilman jollekin ostetulle ohjelmalle kirjautumista. Suuri osa kuntohiihtäjistä on iäkästä väkeä eikä käytä appeja tai muitakaan nykyajan härpäkkeitä. Onko Suomen Latu ostanut kalliilla palvelun jostakin ja nyt sitä yritetään saada käyttöön. Itsekin olen hiihtänyt jo yli 650 km, mutta en voi osallistua hiihtokoilometrikisaan!!!!!

- la 13. tammikuuta 2018 19.09.17

Kysymys

Mitenpä osallistut, kun ei ole älypuhelinta?

- su 14. tammikuuta 2018 09.04.54

WeFitteristä

Kiitos kaikille kommentoijille. Tässä muutama vastaus yleisesti:
- Valitettavasti kilometrikisa käydään sovelluksessa, joka vaatii älypuhelimen. Kisaan ei siis voi osallistua ilman älypuhelinta.
- WeFitter-sovellus on ladattavissa Android- ja iOs-laitteille (ei Windows-puhelimille)
- WeFitter-sovellus on maksuton
- Kilometrikisaan voi osallistua myös pelkän WeFitter-sovelluksen avulla. Sovelluksen etusivulla on kohta "KIRJAA HARJOITUS", jota kautta voi manuaalisesti syöttää hiihdetyt kilometrit.
- WeFitter-sovellukseen ei siis ole pakko yhdistää seurantalaitetta tai -sovellusta (toki helpottaa, jos sellainen on jo käytössä)

Panu Könönen - ma 15. tammikuuta 2018 10.27.36

Taas meitä vanhan kansan hiihtäjiä sorretaan!

Kiva kisa. Mutta ei voi osallistua, kun perinteiset (=hyvät merkintäkonstit) ei käy. Tämä on taas noille eliitti-urheilijoille.
Olen todella pettynyt!!!

- ma 15. tammikuuta 2018 10.36.16

Miksi Suomen Latu järjestää kilometrikisan älypuhelinsovelluksessa?

Suomen Ladun tavoitteena on, että kaikki löytäisivät itselleen sopivan tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta. Erilaiset sovellukset mahdollistavat uudella ja helpolla tavalla vaikkapa kilometrikisojen järjestämisen ja sosiaalisen kanssakäymisen muiden harrastajien kanssa. Toki älypuhelinsovelluksiin perustuvat kilpailut ja seurannat rajaavat aina osan porukasta pois - ja ymmärrettävästi se harmittaa. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli viime vuonna 94 prosentilla alle 55-vuotiaista käytössään älypuhelin, joten ei puhuta pienestä porukasta. Toki vanhemmissa ikäluokissa älypuhelimen käyttö ei ole yhtä yleistä: 65–74-vuotiaista puolella ja 75–89-vuotiaista vain 15 prosentilla on älypuhelin käytössään. Yhteiskunta palveluineen menee kuitenkin yhä enemmän "nettiin", joten meidän mielestämme Suomen Ladunkin on hyvä olla siellä.

Panu Könönen - ma 15. tammikuuta 2018 11.08.35

Älykännykän toiminnan rajallisuus

Hienon systeemin kehittäjiltä on näköjään unohtunut se seikka, että pakkasella seurantaohjelma hyydyttää älykännykän akun jopa tunnissa.

- pe 19. tammikuuta 2018 11.48.36

WeFitter

Harmi, kun Sport Tracer ei ollut seurantalaitelistalla. Valitettavasti osa suorituksista unohtuu kyllä kirjata.

- la 20. tammikuuta 2018 14.56.25

Kilometrikisa

Toki tuohon olisi mielellään osallistunut, mutta kun ei voi. On älypuhelinkin Lumia (Windows), eli ei kelpaa tähän kisaan. Olen pettynyt. Miettikääpä itse, kuinka todenmukaisen paikkakuntakohtaisen lopputuloksen saatte - ei siis mitään tekoa todellisuuden kanssa, ikävä kyllä!

- su 21. tammikuuta 2018 12.29.54

Kilometrien Kirjauspropleema

Ei kirjaudu kaikki hiihdetyt kilometrit movescount->strava->wefitter.stravassa ovat kaikki kuitenkin kirjautuneena kuin pitääkin ?

- ma 22. tammikuuta 2018 18.51.49